cenila ga je do kraja

PRE MNOGO GODINA JE OSVOJIO NJENO SRCE: Nikad ne biste pogodili čija je PRVA LJUBAV bio poznati glumac

0

Božidar Stošić, harizmatični glumac koji nas je napustio prošlog decembra i kog ovih dana ponovo gledamo u seriji Porodično blago, u mladosti je šarmirao jednu od najpopularnijih glumica na Balkanu.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Simpatični glumac kog su svi zavoleli zbog njegovog dara za komediju osvojio je u mladosti srce koleginice koja je, isto tako, popularna kao izvrsna komičarka - Jelisavete Seke Sablić!

 

Stošić je po završetku Akademije za pozorišnu umetnost bio član pozorišta Boško Buha, kada je i počela njegova ljubav s uvek nasmejanom glumicom.

 

1 / 5 Foto: Pozorište DADOV

 

Ona, ipak, nije potrajala, ali je Seka oduvek isticala samo najlepše reči kada je govotila o Božidaru. Tako je bilo i nakon što je Srbijom prošle godine odjeknula vest koja je sve rastužila - da nas je Stošić napustio u 81. godini.

 

 

- Mnogo mi je žao. On je bio kao glumac i čovek jedno vreme veoma prisutan u mom životu. Igrali smo godinama zajedno Filumenu Marturano Nisam znala da je bolestan - izjavila je Sablićeva. - Deca su ga obožavala kao Boleta iz Bureta u vreme emitovanja emisije Hiljadu zašto. Bio je njihov heroj i istinska zvezda. Danas je sve to nestalo. Nema više danas takvih glumaca za decu. Celog života je bio posvećen glumi i svom poslu.

 

 

makonda-tracker