tajne posvete

NEKE OD NAJLEPŠIH BALADA KRIJU LJUBAVNE I PORODIČNE TAJNE: Čuvena pesma "Nije htjela" ima SKRIVENU posvetu

0

Mnoge pesme inspirisane su različitim situacijama iz stvarnog života, neostvarenim ljubavima ili porodičnim tragedijama...

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Arsen Dedić je sa Milenom Dravić snimio duet "Pesma o novcu", koja je početkom 70-ih bila veliki hit, a onda joj je 1983. posvetio pesmu "Milena". 

 

I Ljubiša Bačić Baja, glumac, pisac i pesnik koji je preminuo 1999. godine, napisao je pesmu "A ja bez tebe" za Milenu Dravić.

 

Ova pesma je završila na albumu Snežane Mišković Viktorije.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Malo ko zna da je Baja Mali Knindža brat od strica pokojne Ksenije Pajčin.

 

Mirko Pajčin, kako mu je pravo ime, 2010. godine, posle Ksenijine smrti, posvetio je pesmu "Spavaj, kraljice" upravo njoj.

 

foto: screenshot youtube

Tom pesmom on počinje i završava svaki koncert.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

 

foto: Damir Dervišagić

Pesma "Nije htjela" pokojnog bosanskohercegovačkog muzičara Kemala Montena, koju je svojevremeno otpevao i u duetu sa Oliverom Dragojevićem, inspirisana je situacijom koja nije poznata široj javnosti.

 

Kemal Monteno je pesmu "Nije htjela", kako je otkrio u jednom intervjuu, posvetio prijatelju, poznatom pevaču, čija je supruga volela drugog pevača i njegove pesme.

 

Nastavak na sledećoj strani...

foto: Luka Šarac

Frontmena "Bijelog dugmeta", Gorana Bregovića, dosta žena je inspirisalo za stihove, a jedna od njih je i manekenka Ljiljana Tica, kojoj je napisao pesmu "Mogla je biti prosta priča".  

 

 

makonda-tracker