NOVI GLOSSY

Prva PRAVA biografija s potpisom Seke Aleksić: Nisam imala ni kupatilo, a sada imam sve

0

Prošlo je tačno osamnaest godina otkako je folk zvezda Seka Aleksić snimila svoj prvi album. Iako on zvanično označava početak njene karijere, ona je mnogo ranije, još kao petnaestogodišnjakinja, prvi put stala pred publiku.

seka aleksić
seka aleksićfoto: Nemanja Novaković

Muzika je opčinila prilično rano, i za veoma kratko vreme učinila da joj svakodnevicu preplave lepe stvari koje su zauzele mesto svim patnjama iz detinjstva. Početni uspeh nadograđivala sve atraktivnijim nastupima, albumima sa hitovima i hrabrosti da često radikalno menja imidž. Odrastanje u siromaštvu usmerilo je na humanitaran rad pa je osnovala sopstveni dobrotvorni fond, karijeru joj nikada nisu pratili veliki skandali, a susret sa Veljkom Piljkićem pre skoro jedne decenije bio je sudbonosan da odu pred matičara, a potom i svoj odnos krunišu roditeljstvom kada su dobili sina Jakova.

 

Spokojno detinjstvo

 

Seka je rođena 23. aprila 1981. godine u bosanskom gradu Zvornik, u mešovitom braku. Otac Milorad bio je mašinbravar, a majka Ibrahima službenica u fudbalskom klubu Drina. Seka ima i tri godine starijeg brata Nedžada. Ipak, njen životni put nije bio posut ružinim laticama od početka. Retko ko zna da folk zvezda svoje detinjstvo pamti kao tužnu etapu iz koje je izvukla pouku da šta god se dešava, uvek treba ići dalje uzdignute glave.


- Bila sam mezimče u celoj porodici, ali me nisu razmazili. A umela sam da budem i svojeglava i da napravim poneki nestašluk. Sećam se da sam jednom prilikom bez pitanja uzela novac iz kuće da bih najboljoj drugarici kupila patike za časove fizičkog vaspitanja, jer ih ona nije imala - opisuje Seka, čiji su se roditelji razveli kada je imala sedam godina.


Idila toplog porodičnog gnezda u zvorničkom naselju Srpska varoš nije dugo potrajala jer se Sekin otac odao alkoholu. Njegova brižna i pažljiva strana ličnosti nestajala bi čim bi popio koju čašicu više. Zbog preke naravi, skandala i svađa, pevačicina majka Ibrihima odlučila je da svoju decu i sebe zaštiti razvodom od supruga.


-Roditelji su se maksimalno trudili da se i brat i ja osećamo lagodno, naročito u trenutku kada su rešili da se razvedu. Nedžad i ja se inače kao klinci nismo preterano slagali. U periodu najranijeg detinjstva često su se dešavale čarke među nama, ali, kada smo ušli u pubertet, brat se trudio da me zaštiti kad god bi mogao. Ipak, u komunikaciji sa Nedžadom ostajala sam stidljiva jer sa njim nisam mogla da delim priče o simpatijama što sam činila s majkom - otkrila je Seka.

 

Realnost zvana rat

I taman kada su počeli da žive mirnijim životom i bez trzavica koje im je priređivala glava porodice, nad Bosnu i Hercegovinu nadvila se ratna oluja. Desetogodišnja Seka je sa majkom, očuhom Milanom i bratom krenula na dugi izbeglički put koji ju je prvo odveo u Banju Koviljaču, gde je završila četvrti razred osnovne škole, a godinu dana kasnije i u selo Lipolist, kraj Šapca.

 

Kompletan tekst pročitajte u novom broju magazina Glossy, koji u sredu, 30. januara, dobijate na poklon uz dnevni list Kurir!

 

foto: Glossy

 

makonda-tracker