novi glossy

Duško Tošić: Ponosan sam na to što sam dete iz doma

0

Već deset dana intima uspešnog fudbalera u žiži je javnosti zbog navodne preljube njegove supruge Jelene Karleuše. Kao požrtvovan otac i džentlmen, on je i sada diskretan za medije pred kojima se odmotava klupko njegovog teškog odrastanja.

foto: Vladimir Lukić
foto: Vladimir Lukić

Iako je u fudbalu ostvario zapažene rezultate, naš reprezentativac Duško Tošić više od jedne decenije u žiži javnosti jednako je i zbog toga što je oženjen zvezdom šou-biznisa Jelenom Karleušom. U braku koji je počeo na Vidovdan 2008. godine dobili su ćerke Atinu i Niku, a zbog karijere glavnog aktera ove priče, porodica je u nekoliko navrata živela na dve adrese. Romansu su počeli dok je Duško igrao u Francuskoj, potom su zajedno boravili na relaciji Nemačka-Srbija, a onda se selili u Englesku, Tursku i na kraju u Kinu.

 

foto: Marina Lopičić

Mesto gde su rođeni snovi


Duško je rođen 19. januara 1985. godine u Zrenjaninu, a najranije detinjstvo proveo je u selu Orlovat nadomak grada na Begeju. Roditelji Nikoleta i Milorad trudili su se da budućem sportisti i njegovoj starijoj sestri Katarini pruže što bezbrižnije detinjstvo. Upravo u takvoj toploj porodičnoj atmosferi, u Beogradskoj ulici broj 6 u Orlovatu, počela je i borba malenog dečaka za dokazivanje sportskog talenta, pa je dane najčešće provodio pikajući loptu na terenima mesne zajednice.


Još se u njegovom rodnom mestu poput anegdota prepričavaju brojni događaji u kojima bi maleni Duško, po gotovo istom scenariju, umeo da se iskrade iz kuće i po celu noć gleda fudbal kod komšije jer njegovi nisu imali televizor. Dok bi sedeo na krevetu, lopta mu je bila ispod noge. Dešavalo bi se i da zaspi uz televizor, pa da ga otac u pola noći u naručju odnese kući.

 

Tako je bilo sve do kraja osmogodišnje škole, nakon čega je napustio rodnu kuću i krenuo put Zrenjanina, gde je pohađao srednju školu i trenirao fudbal u Proleteru. Odluka za odlazak iz roditeljskog doma nije bila laka, ali je u tom trenutku delovala kao jedino logično rešenje. Naime, roditelji budućeg šampiona nisu imali dovoljno finansijskih sredstava da sinu obezbede adekvatne uslove za školovanje i treninge, a s obzirom na to da mu je bilo veoma teško da putuje iz svog sela u Zrenjanin, talentovani fudbaler otpočeo je novi život u Domu za decu i omladinu „Angelina Kojić Gina“. Iako ova institucija danas posluje kao Dom srednjoškolskih učenika, ona je do 2002. godine bila i socijalna ustanova u koju je smeštano 10-12 učenika čiji roditelji nisu mogli da izdvoje dovoljno novca za privatan smeštaj u gradu na Begeju.

 

Kompletan tekst pročitajte u novom broju magazina Glossy, koji u sredu, 23. januara, dobijate na poklon uz dnevni list Kurir!

 

 

foto: Glossy

 

 

makonda-tracker