u susret koncertu

Kiki Lesendrić: Sin mi daje vetar u leđa

0

Popularni kantautor i frontmen grupe Piloti ekskluzivno za Glossy otkriva detalje o predstojećem beogradskom koncertu, planovima za leto i trajanju na sceni.

foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Koncert će se održati 10. juna na Tašmajdanu, a Kiki nam otkriva šta beogradsku publiku očekuje na koncertu, da li priprema publici neko iznenađenje, te hoće li njegov sin nastupati zajedno sa njim.

 

Da li je svet lep zaista kada sanjamo? 

- Za mene jeste. Lepo je kada čovek sanja, a još lepše kada se ti snovi ostvaruju. Taj stih je mnogima postao i životna filozofija i mnogo sam srećan zbog toga.

 

Zoran Kiki Lesendrić: Trgujem i sa anđelima i sa đavolima

 

Za vas važi da ste jedna od ikona srpskog rokenrol zvuka tokom 80-tih i 90-tih godina. Kako se nosite sa tim i da li vam to imponuje? 

- Čoveku uvek imponuje kada ga svrstavaju u nešto što je svevremensko. Srećan sam što su mnogi, koji su kao i Piloti počeli svirati u prošlom veku, preživeli u muzici do danas.

 

foto: Arhiva

 

Beogradska publika dugo nije imala priliku da vas sluša, ali će konačno moći ovog meseca na Tašmajdanu. Koji je bio razlog za ovu veliku pauzu ? 

- Tašmajdan nismo svirali jako dugo. Od 1987. godine. To kultno mesto rokenrola u centru grada poseban je izazov. Napravićemo, ako nas i vreme posluži, jednu pravu muzičku noć kao iz sna.

 

Zbog čega ste se odlučili da to bude  baš na Tašmajdanu? 

- Svirali smo prošle godine sa još nekoliko bendova otvaranje renoviranog Taša i odmah sam odlučio da će naša prva velika beogradska svirka biti upravo tu. I evo nas na samo nekoliko dana od toga.

 

Zoran Kiki Lesendrić: Nisam umoran od čergarskog života

 

Da li je lakše pisati pesme za sebe ili za kolege? 

- Sve zavisi od trenutka, od inspiracije. Nekada i reči i muzika s lakoćom izlaze, a nekada je potrebno jako mnogo vremena da se ta slagalica složi. Tako je i kada pišem za sebe i kada pišem za druge.

 

foto: Luka Šarac

 

Da li će vaš sin Đorđe svirati sa vama? 

- Đole je često svirao sa nama na koncertima, ali ovoga puta neće. Biće podrška uz binu i neophodni vetar u leđa.

 

Šta nas očekuje na tašmajdanskom koncertu 10. juna. Hoće li biti iznenađenja?

- Napravićemo presek kroz decenije našeg postojanja, sa željom da svima koji vole našu muziku i koji su došli, priredimo večer koja će im izmamiti osmeh na lice.

 

Uvek pozitivan Kiki Lesendrić: Istinski verujem da dobro uvek mora da pobedi

 

Koji su vam dalji planovi za leto, hoćete li se fokusirati na koncerte po morskoj obali ?

- Čovek sam koji voli sunce i leto, tako da svake godine kombinujem svirke i odmor na moru. Tako će biti i ove godine: počinjemo na Tašu, nastavljamo u Banjaluci, ima tu još dosta koncerata, od kojih su neki u Grčkoj, pa ćemo tu uhvatiti i poneki dan za uživanje na suncu.

Save

makonda-tracker