Otvoreno o ulozi oca

Gordan Kičić: Deci ništa ne namećem (FOTO)

0
Popularni glumac otkriva koliko mu je u podizanju dece važno to što su i njegova supruga Zorana i on spremni da zamene jedno drugo kad je potrebno, zašto svoje mezimice Sofiju i Leu ne namerava da tera u pozorište i zbog čega savremene tehnologije smatra neprijateljem ljudskosti koga u novoj godini treba savladati
foto: Foto: Luka Šarac
foto: Foto: Luka Šarac

Glumac Gordan Kičić (39) bio je uvek među onima kojima ne manjka posla. Iako je čak i u vremenima kad je ovdašnja kinematografija bila poprilično tanka igrao veliki broj uloga, otvorio je producentsku kuću koja radi punom parom. Poslovne obaveze nisu ga sprečile da se ostvari i na porodičnom planu: sa suprugom Zoranom ima dve ćerke, Sofiju (8) i Leu koja će uskoro napuniti dve godine.


Poslednjih meseci, uz sve pozorišne uloge, Kičića šira publika prati u veoma popularnoj seriji Ubice moga oca, u kojoj igra advokata s vezama u podzemlju, a trenutno je u fazi postprodukcije serija Dragana Bjelogrlića Senke nad Balkanom, u kojoj ovaj glumac ima značajnu ulogu.

 

Gordan Kičić: Sloboda nema cenu


Uprkos brojnim obavezama, Gordan praznike planira da provede u potpunom miru i harmoniji uz svoju porodicu.


Story: U poslednje vreme sarađivali ste na ogromnom broju serija, predstava, pa čak i u muzičkom spotu, da li je tu reč o preporodu dramske umetnosti kod nas ili je pak posredi neki lični preporod?


- Ova godina bolja je nego prošla i imao sam priliku da radim mnogo. To nisu bili obimni poslovi po broju snimajućih dana, ali mi je veoma prijalo da igram toliko žanrovski različitih uloga. Srećan sam i zbog toga što se pokazalo da publika sve to gleda i voli, a i lično sam zadovoljan. Sad radim četvrtu stvar u cugu, a to je serija Dragana Bjelogrlića Senke nad Balkanom. Ova godina bila mi je prilično radna. Za sve to vreme, naravno, tu su i predstave u kojima igram, a i porodične obaveze.

 

Story: Koliko vam vremena uopšte ostaje za porodicu?


- Gledam da što više budem kod kuće, sa decom i suprugom. Već smo se i svikli. Zato možda i nemam vremena da nešto preterano izlazim i provodim se, jer kad završim s poslom, idem kući. Pored dece najbolje se vidi kako vreme prolazi i ako čovek već uđe u tu priču, treba u njoj da učestvuje svim svojim bićem.

 

Story: Šta doživljavate kao najvažnije u ulozi oca?


- Vremena se menjaju, čitav svet neumitno se pomera s jedne na drugu stranu i mislim da je uloga oba roditelja podjednako važna. Majka i otac treba da imaju paralelno učešće u odrastanju dece i sa svoje strane trudim se da u mojoj porodici bude tako. Oca ništa ne treba da omete da bude prisutan koliko i majka, osim ako sam sebe spreči u tome.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

( Izvor: Story, Piše: Igor Karanov )
makonda-tracker