Emina Jahović: Draže mi je moje malo, nego suprugovo mnogo

0
Pevačica Emina Jahović priča o eventualnom učešću na muzičkom spektaklu Evrovizija, otkriva koliko joj znači udoban život kraj imućnog muža Mustafe Sandala i priznaje da još ne želi drugo dete
foto: Milenko Miklja
foto: Milenko Miklja

Dvadesetosmogodišnja pop zvezda Emina Jahović-Sandal već nedeljama intrigira javnost zbog mogućnosti da bude srpski predstavnik na Evroviziji koja se u maju održava u Oslu. Šarmantna umetnica je tim povodom pre nekoliko dana boravila u Beogradu, a susret sa slavnim muzičarem Goranom Bregovićem, kompozitorom ovogodišnje numere za ovo prestižno takmičenje, dao joj je ogromnu energiju i polet da učini sve što je u njenoj moći kako bi joj pripala ova važna uloga, budući da je već ušla u najuži krug pevača od kojih će najbolji pod zastavom Srbije pokušati da nas odvede na evropski muzički tron. Uprkos tome što u skladnom braku sa turskom muzičkom zvezdom Mustafom Sandalom ima jednoipogodišnjeg sina Jamana, Emina ima potpunu podršku izabranika i porodice da se prepusti realizaciji poslovnih ambicija.  S obzirom na to da je posao preuzeo primat u njenom životu i da ima sve manje vremena za svoje najvoljenije, lepa pevačica željno iščekuje svaki slobodan trenutak kako bi se vratila u toplo porodično gnezdo kraj životnog saputnika i njihovog naslednika. Iako o eventualnom učešću na Evroviziji ne sme mnogo da govori, Emina u intervjuu za Story otkriva šta joj je donelo poznanstvo sa Bregovićem, objašnjava kako je došlo do spekulacija da se razvodi od Mustafe, ali i zašto još ne želi drugu prinovu.
Story: Da li je susret sa muzičarem Goranom Bregovićem ispunio vaša očekivanja?

- Jeste, i to u potpunosti. On je profesionalac i bilo mi je istinsko zadovoljstvo da s njim provedem jedan radni dan.
Story: Kako Mustafa komentariše vaše moguće učešće na Evroviziji?

- Suprug podržava svaku odluku koju donesem u vezi s mojom karijerom. Učešće na Evroviziji predstavlja čast za svakog izvođača, a Mustafa to zna i potpuno je uz mene.
Story: Na Dan zaljubljenih, 14. februara, zbog posla ste doputovali u Beograd. Da li vam je tog dana nedostajao životni saputnik?

- Meni suprug nedostaje kad god nismo zajedno, a inače trudimo se da nam svaki dan bude Dan zaljubljenih. Iz tih razloga, taj praznik ne slavim ni sada, kao što to nikada nisam činila.
Story: Vaš partner je, navodno, u turskim medijima nedavno demantovao da se razvodite.

- U turskim medijima nikada se nije pojavila vest da se razvodimo, a Mustafa nikada nije dobio poziv od nekog tamošnjeg novinara da prokomentariše nešto u vezi s tim. Mislim da je sve to zasnovano na mašti naših novinara.
Story: Imate li ponekad utisak da se javnost više bavi vašim brakom, nego suprug i vi?

- Nas dvoje se najviše bavimo svojim brakom i zaista ne obraćam pažnju na interesovanje novinara za naš privatni život jer znam da oni uvek moraju da imaju neku temu.
Story: Na koga Jaman trenutno više podseća?

- Otkako se rodio, liči na Mustafu, a moja mama kaže kako po svom karakteru dosta podseća i na mog brata Mirsada. Ali, neosporno je da je trenutno slika i prilika mog supruga.
Story: Uskoro se selite u novi dom. Koje su prednosti vašeg budućeg životnog prostora?

- Naš novi dom smešten je na azijskoj strani Istanbula, u naselju Čubukuvadi. U njemu će Jaman imati znatno više prostora za igru nego u penthausu u kojem trenutno živimo.
Story: Može li druga trudnoća da vam se desi neplanirano ili ste predvideli period kada ćete Jamanu podariti brata ili sestru?

- Ništa u životu ne planiram, a pogotovo nešto što je u Božjim rukama. Ali, trenutno nisam spremna za drugu bebu jer sam maksimalno posvećena sinu i karijeri.
Story: U kojoj meri vam je bitna materijalna sigurnost u kojoj uživate kraj imućnog i popularnog muža?
-
Bitna je samo zbog toga što mogu da biram gde ću nastupati ili se pojaviti. Veoma poštujem ono što zaradim, a iako je to znatno manje od onoga što prihoduje moj suprug, meni je mnogo draže.
Story: Da li biste se udali za Mustafu i da nije mogao da vam obezbedi lagodan život?

- Zarad ljubavi odrekla bih se lagodnog života, zato što mi je dobro poznato šta znači i imati i nemati. Ali, ne bih mogla da budem pored muškarca koji nema nikakvu životnu ambiciju. Ta ambicija ne treba da bude samo novac, već nešto što ga pokreće u životu.
Story: Kojim svojim osobinama vas partner iznova osvaja?

- U sebi je sačuvao dete, što me iznova fascinira, kao i neizmerna pažnja koju mi pruža. Svako jutro budi me poljupcem i zaista mi je svakodnevno Dan zaljubljenih.
Story: Pre nekoliko meseci drastično ste smršali. Šta je bio razlog?

- Genetika i dete predstavljaju dobitnu kombinaciju za to. (smeh)
Story: Jeste li ponekad nezadovoljni svojim izgledom?

- Ne, srećna sam zbog svega što mi je Bog podario. Znam da ima i lepših i ružnijih žena, ali ja sam sobom u potpunosti zadovoljna.
Story: Kada ste ljuti, da li ste histerični ili se povlačite u sebe?

- Ranije sam bila eksplozivnija i mnogo brže reagovala na sve. Sada je drugačije, naučila sam da se kontrolišem i veoma mali broj stvari može da me pomeri iz mesta, ali i u tim situacijama ne povlačim se u sebe.
Story: U kojim situacijama ispadnete naivni?

- Možda je toga bilo dok sam bila mlađa, ali sada to nije slučaj. Ipak, smatram da čovek ne bi trebalo da se boji svoje iskrenosti.
Story: Šta vam nedostaje za apsolutnu sreću?

- Kamenčić u cipeli. (smeh)
Story: Budući da u poslednje vreme često putujete, jeste li se oslobodili straha od aviona?

- U strahu su, kako se kaže, uvek velike oči. Na kraju sam shvatila da u svetu dnevno poleti i sleti toliko aviona da apsolutno nema razloga za strah, a ako je nekome takva sudbina predodređena, nema mnogo izbora. Upravo zbog toga se sve manje plašim letenja.
Story: Prisustvovali ste humanitarnoj reviji na Belom dvoru posvećenoj borbi protiv raka dojke. Šta vas motiviše da istupate kao zaštitno lice te kampanje?

- Motiviše me činjenica da naše žene nemaju dovoljnu svest o tome. Kancer dojke je danas izlečiv ukoliko se reaguje na vreme i preventiva bi trebalo da bude početak svega, tako da bi žene trebalo češće da odlaze na kontrole - najmanje dva puta godišnje.
Story: Odlazite li vi redovno na zdravstvene preglede?

- S obzirom na to da potičem iz lekarske porodice, to se kod nas podrazumeva.
Story: Jeste li nekada bili u prilici da pomognete osobi oboleloj od kancera?

- Nažalost ne.
Story: Jeste li preterano brižni i kada je reč o zdravlju vašeg sina Jamana?

- Nisam hipohonder ili jedna od onih majki koje dete drže pod staklenim zvonom, ali redovno ga vodim na preglede i vakcinisanje.

Nikola Rumenić

makonda-tracker