optimističan

"Pravo praznično iznenađenje za Dženi bi bilo da joj ne kupim ništa": Uroš Jovčić ispraća 2022. u svom stilu – NASMEJAN

0

Dok uživa u danima praznika u sunčanoj Španiji, šarmantni glumac zadovoljan je godinom na izmaku, a njegove želje za 2023. jednostavne su i odnose se na suštinski najvažnije stvari u životu

Uroša Jovčića smo ove godine, između ostalog, gledali i u seriji 'Klan'
Uroša Jovčića smo ove godine, između ostalog, gledali i u seriji "Klan"foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Popularni glumac Uroš Jovčić sa osmehom dočekuje 2023, a donekle je zadovoljan time kako je protekla godina na izmaku.


Kako ističe, na ličnom planu je sve bilo kako treba, uz velike radosti zbog prinova u porodici, idiličan odnos sa suprugom, ali zbog zabrinjavajućih dešavanja u svetu ne želi da oceni 2022. kao uspešnu. Ipak, nada se da će naredni period doneti više sreće, a on ga dočekuje u pravom raju – na Tenerifama, sa porodicom njegove supruge Dženi Martin.

 

  • Jeste li zadovoljni 2022. godinom ili jedva čekate da joj vidite leđa?


Moram da priznam da je poslednjih nekoliko godina, posebno oko i posle korone, bilo čudno na svetskom nivou. Ova je zato bila malo blaža, ali osećam da se nije baš sve vratilo u normalu. Što se mene lično tiče, mogu da kažem da sam zadovoljan, radio sam, oja porodica je na okupu, živa, zdrava...

 

Uživam u životu, uživam sa Dženi, ne svađamo se, što je važno. Ali ne mogu da budem bezobziran i da kažem da sam zadovoljan kada se dešavaju ratovi, evo, sada Rusija i Ukrajina, što mi, takođe, imamo problema, što je ceo svet u problemu. Nekako ne mogu da kažem da je sve bilo najsjajnije, ali ja se trudim da, i kada ide, stvari poboljšam, da okrenem da meni bude najbolje. Nije baš da čekam da joj vidim leđa, ali se iskreno nadam da će 2023. biti bolja, lepša, uspešnija.

 

Uroš Jovčić je dugo u skladnom braku sa španskom lepoticom Dženi Martin
Uroš Jovčić je dugo u skladnom braku sa španskom lepoticom Dženi Martinfoto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Moram da kaže da se meni 2022. desilo nešto divno, a to je da sam postao čiča. Moj brat Jovan i njegova supruga Sofija dobili su dečkića Teodora i to nam je sve usrećilo jer nam je to prva beba u porodici posle nekoliko godina. I moj brat od ujaka Branislav je dobio ćerkicu Magdalenu, radost je bila dupla!

 

  • Koja ti je prva asocijacija na novogodišnje i božićne praznike? U kakvoj atmosferi ih provodite?


Sneg, okićena jelka, porodica... Toplina doma, hladno vreme i, naravno, pokloni. Novogodišnje i božićne praznike provodim uz svoju porodicu. Što sam stariji, ne volim da izlazim kao ranije, da idem u provod u neki klub ili kafanu kad su ovakve stvari u pitanju. Više volim da sam sa svojom suprugom, celom porodicom. Volim da gajim kult porodice za praznike, tako ću verovatno i sada provesti u krugu porodice, ali ovog puta ne u krugu svoje, već Dženi i ja idemo kod njenih roditelja. Nadam se da će nam biti divno, lepo, čarobno, a kako i da ne bude kad idemo iz ove zime na Tenerife! Bar nam neće biti hladno (smeh).

 

Uroš Jovčić jedan je od omiljenih glumaca mlađe generacije u pozorištu 'Boško Buha'
Uroš Jovčić jedan je od omiljenih glumaca mlađe generacije u pozorištu "Boško Buha"foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
  • Postoji li postoji nešto posebno što se nadate da ćete ugledati ispod jelke?


Iskreno, ne. Više volim da ja za Novu godinu biram poklone i priređujem iznenađenja ljudima nego da očekujem da meni neko nešto kupim. Sve što želim, ja imam, mada ja ne želim puno stvari. Ako bude koji poklončić, naravno da ću da se obradujem, ali ne želim ništa posebno i veliko, samo zdravlja, sreće i ljubavi, a ostalo će doći.

 

  • Čime ćeš iznenaditi suprugu?


Razmišljao sam... Pravo iznenađenje bi bilo kad joj ne bih kupio ništa, pošto verovatno očekuje poklon i nada se nekom iznenađenju, pa ću ja da udarim kontru. Šalim se, naravno, već sam spremio poklončić, ali nemojte da se ljutite, to čuvam za sebe i Dženi, to je mala tajna. Ništa veliko, to je simbolično, ja Dženi iznenađujem van važnih datuma, više volim da je iznenadim na običan dan i ona to zna.

 

  • Kakvi su vam planovi za 2023. godinu?

 

Nemam nikakvih planova, ni privatnih ni poslovnih. Volim da puštam sve da ide i da se razvija svojim tokom, kako jeste. Zaposlen sam u pozorištu "Boško Buha", igram svoj repertoar, a verovatno ćemo sledeće godine spremati nove predstave, ali još uvek ne znam šta će to biti. Nemam u planu nikakvu novu seriju, film, nastavljam da snimam "Štopericu", a baš zato što nemam nadam se da će od januara to da se promeni. Do tad, "kulijana", odmarancija, pozorište i, naravno, Dženi.

 

Uroš Jovčić u predstavi 'Mačor u čizmama'
Uroš Jovčić u predstavi "Mačor u čizmama"foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
  • Postoji li neka želja koju još niste ispunili sebi?


Uvek postoji. Ima čovek razne želje, ali što se tiče velikih, toga trenutno nemam. Kako god da se namesti, meni je to divno! Za sebe nemam, ali imam želje za druge: da moja porodica i dragi ljudi budu živi, zdravi, srećni, da uživaju u životu i da u ovim tmurnim danima pronađu način da se što više smeju.


Šta ćete poželeli u novogodišnjoj noći i koga ćete poljubiti u ponoć?
Upravo ovo što sam rekao, da smo svi zdravi i srećni, da se radujemo i da dobijamo više srećnih nego tužnih vesti.

 

Uroš Jovčić
foto: Amir Hamzagic/ATAImages
  • Koju prazničnu poruku biste uputili našim čitaocima?


VIše tolerancije, više ljubavi prema drugima, više sreće, da se trudimo da pomažemo ljudima i budemo manje zajedljivi i ljubomorni. Ako ne možemo da pomognemo, da ne kudimo. Da prećutimo reči koje će da povrede druge. Ako možemo da gledamo svoja posla, biće nam najdivnije. Molim ih da budu divni i da se ne parkiraju na mestima za invalide ako nisu invalidi, da u saobraćaju bude lepše i lakše, da bude manje bezobrazluka, u suštini. Da se trudimo da budemo bolje osobe.

 

 

makonda-tracker