Marija Vujović: Spremna sam za ulogu mame

0
Manekenka Marija Vujović otkriva kako ona i njen muž Marko Vukčević željno iščekuju da kroz mesec dana njihova prinova dođe na svet
Foto: Guliver, Privatna arhiva
Foto: Guliver, Privatna arhiva

Nakon brojnih uspeha na pistama širom sveta, top-model Marija Vujović (27) beskrajno uživa u iščekivanju svog prvog deteta sa suprugom i pop-rok pevačem Markom Vukčevićem (32) s kojim se venčala 25. avgusta 2007. godine na plaži Lučice, nedaleko od Petrovca na Moru. Ova prelepa Podgoričanka, koja je trenutno u osmom mesecu trudnoće, bila je zaštitno lice čuvenog tandema Dolce&Gabanna i muza Toma Forda, a njen lik krasio je naslovnice najpoznatijih svetskih časopisa kao što su Vogue, Elle i GQ, koji ju je svrstao među deset najlepših žena sveta. Bila je prva devojka s naših prostora koja se pojavila na čuvenom Pireli kalendaru sa Naomi Kembel i Adrijanom Limom i ponela krila anđela na Viktorija Sikret reviji, ali nije dozvolila da je slava ponese iako je u svet mode zakoračila sa svega šesnaest godina. Atraktivna manekenka u intervjuu za Story otkriva koliko se raduje što će postati majka i kako ju je trudnoća na najlepši način iznenadila.

Story: Kako ste se osećali kada ste saznali da ste u drugom stanju i da li ste suprug i vi spremni za ulogu roditelja?
-
Mislim da smo već odavno spremni da postanemo roditelji i bili smo presrećni kada smo za to saznali. Odavno smo to hteli, ali posao i vreme nisu nam to dozvoljavali. Hteli smo bebu zato što su deca najveće blago, ali vest o prinovi iznenadila nas je na najlepši način.

Story: Kako je vaš muž reagovao kada je saznao radosnu vest da ćete dobiti dete?
-
Naravno, bio je presrećan i želeo je to koliko i ja...
Story: Priželjkujete li da dobijete dečaka ili devojčicu i da li već razmišljate o nekim imenima?
-
Samo da dete bude živo i zdravo, a o ostalom ne razmišljamo. Imena imamo, ali za sada ne želimo da ih otkrivamo.

Story: Mislite li da je dete kruna braka i da će vas to samo dodatno zbližiti sa suprugom?
-
Dete je svakako kruna braka, a što se zbližavanja tiče, mislim da smo mi već dovoljno bliski. Sve će biti isto i kada dete bude s nama, naravno, biće malo manje sna, ali emocija će ostati nepromenjena. (Smeh)
Story: Da li ćete sada više boraviti u Podgorici ili ćete i dalje živeti u Njujorku?
-
Brzo ćemo postati roditelji i više ću boraviti u Podgorici jer oboje želimo da naše dete raste u sredini u kojoj smo i Marko i ja odrastali.

Story: Kada planirate da se vratite na modnu pistu?
-
Na pistu planiram da se vratim čim se steknu uslovi za to, verovatno od jeseni.
Story: Nedavno ste zajedno sa svojom koleginicom Danijelom Dimitrovskom i vašim agentom Mirjanom Udovičić postali vlasnica modne agencije Model Inc, zvaničnim zastupnikom za Elite Model Look za Srbiju i Crnu Goru. Kako je do toga došlo?
-
Mirjana Udovičić je jedanaest godina moj agent i prijatelj, a Danijela moja bliska prijateljica. Posle svih godina provedenih u inostranstvu i rada s najvećim ljudima modne scene, došli smo na ideju da otvorimo agenciju koja će postati svetski lider u oblasti skautinga. Želimo da svoje znanje i iskustvo prenesemo na mlade devojke koje imaju potencijal i vide sebe u ovom poslu. Pored sjajnih kontakata sa vodećim svetskim agencijama, tu su i lični kontakti sa fotografima, kreatorima i urednicima modnih časopisa koji su presudni za lansiranje top-lica. Počeli smo na tržištima Crne Gore i Srbije sa idejom da u bliskoj budućnosti proširimo poslovne aktivnosti i na prostore ostalih jugoslovenskih republika. Prvi kasting biće održan 18. marta u 12 časova u City hotelu u Podgorici, a u Beogradu 10. marta u 12 sati u klubu Cinema.

Story: Šta je najbitnije za karijeru top-modela i koji je vaš savet mladim devojkama koje žele da krenu vašim stopama?
-
S obzirom na to da je ovaj posao zahtevan, treba imati veliku volju, strpljenje i upornost da bi se došlo do onoga što želite. Ogromna je konkurencija i veoma je bitno da verujete u sebe, kao i da imate podršku vaših najbližih i matične agencije koja će vas uz profesionalnu i ličnu pomoć dovesti do vrha modne scene.

 

 Jelena Kulović 

 

makonda-tracker