GLOSSY INTERVJU

JELENA BUČA IZ GRUPE FRAJLE: Mi gledamo život sa svetlije strane — ne trpimo prevare bilo koje vrste, laž i negativne ljude

1

Popularna frajla Jelena Buča otkriva na šta su njene koleginice iz grupe i ona  najviše ponosne, da li će neka od njih da stane ove godine na ludi kamen, kao i zbog čega one nikada ne bi ušle u rijalitije.

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Prvog maja ste svečano proslavili svoj 10. rođendan. Na šta ste najviše ponosne?

 

Ponosne smo što smo ostvarile svoj san, na pet studijskih i jedan live album, na ogroman broj koncerata, što smo sebi dokazale da vera u ono što želiš stvara čuda! I ponosne smo na sebe kao tim! Da smo ženski bend koji se možda najduže održao na okupu!

 

 

Novi album je izašao pre nekoliko nedelja. Šta nam možete reći o njemu?

 

Ceo album je s obradama, zato se i zove “Obraduj me”, da obradujemo publiku, a i sebe prvenstveno! Tim albumom smo sebi ostvarile veliku želju da pevamo poznate hitove, starije od 20 godina, u duetu sa originalnim izvodjačima iz celog regiona, sa akustičnim aranžmanima. Alka Vuica, Boris Novković, Željko Bebek, Nina Badrić, Jasna Zlokić, Vanna, Kiki Piloti, Saša Lošić Plavi Orkestar, Tijana Dapčević i glumica Anica Dobra, sa kojom smo uradile čuvenu “Mund harmoniku” iz filma “Balkan ekspres”.

 

Kako ste se odlučili da opet publiku obradujete novim albumom, s obzirom da ste album izdali pre samo dve godine?

 

Mi smo i počele sa obradama, pa i pored naših autorskih pesama, uvek uradimo neku stariju pes koja nam je na srcu. I publika to voli. Ovaj projekat “Obraduj me” je nešto potpuno novo i drugačije.

 

foto: Nebojša Mandić

Šta vas četiri najviše obraduje u životu?

 

Ljubav, životne male radosti, sreća i naša i tudja. Mi imamo najlepši posao na svetu: da uveseljavamo ljude! I to je stvarno najveća sreća!

 

Koliko ste slične i po čemu?

 

Slične smo po moralnim i kulturnim načelima i to svaka od nas nosi iz svoje kuće. Sve četiri obožavamo muziku, putovanja, nove gradove, nova prijateljstva i povrh svega dobru zabavu. Mi gledamo život sa svetlije strane.

 

Koje zajedničke stvari nikako ne trpite?

 

Ne trpimo neodgovorsnost, neprofesionalnost, prevare bilo koje vrste, laž i negativne ljude.

 

Šta biste sve uradile zarad popularnosti?

 

Nama popularnost, sama od sebe, nikada nije bila cilj! Čak je ponekad velika odgovornost i teret. Uvek nam je cilj bio da se naša muzika daleko čuje! I poruka koju time šaljemo, naročito mladima. Važno nam je šta ostavljamo iza sebe. A popularnost ide u tom paketu.

 

Da li biste ušle u neki od rijalitija?

 

Nikad! Mi ni u medije ne dajemo informacije iz privatnog života, a kamoli da svoj život stavimo na tacnu. Važno nam je dostojanstvo i poenta našeg postojanja na sceni, a to je muzika!

 

foto: Aleksandar Jovanović

Kako je izgledao jedan sasvim običan sunčan dan sa Frajlama?

 

Kada smo na turneji, putujemo svaki dan iz grada u grad. Ponekad samo vidimo more kroz prozor auta ili aviona. A ako je malo više vremena, uživamo u čarima mora, morskoj hrani, kupanju i opuštanju. Znamo da zapevamo sa klapom na nekom večernjem druženju.

 

Kada se vratimo kući, razbežimo se svaka na svoju stranu u zagrljaj svojoj porodici, prijateljima i dragim ljudima.

 

Kakve su Frajle kada su zaljubljene?

 

Poletne, kreativne, inspirisane, srećne, kao i svaka zaljubljena žena. Tada je odličan momenat za stvaranje i pisanje pesama!

 

Hoće li neka dama ove godine da stane na ludi kamen?

 

Ove godine, ne! Ali sledeće...

 

Koliko je važna dobra međusobna komunikacija za postizanje uspeha i muzičkog cilja?

 

Veoma je važna, naročito kada ste u timu! Protok informacija, mišljenja i odluka mora da bude tačan, brz, i efektan. Mi smo mala porodica! Ne dižemo zidove ćutanjem i brzo rešavamo nesporazume i uskladjujemo različite stavove! Sve je na dlanu i prezentno! Dogovor kuću gradi! Toga se držimo!

 

makonda-tracker