glossy intervju

NAJLEPŠE STIHOVE POSVETIO JE SVOJOJ LELI: Mirza Selimović uživa u srećnoj vezi sa lepom manekenkom, a evo šta kaže o ljubavi, ali i čežnji, strahovima i PATNJI

2

Pevač Mirza Selimović u intervjuu za Glossy otkriva da li u životu i u vezama stalno cvetaju ruže, kome je posvetio novu pesmu “Ti i ja”, te kakve utiske nosi sa putovanja iz Turske.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Mirza ovom prilikom otkriva i šta je poželeo sebi za rođendan, iskreno priznaje od čega ima najveći strah, i tvrdi da je za sve u životu potreban balans.

 

Nova pesma “Ti i ja” je ugledala svetlost dana. Kako je došlo do realizacije ovog projekta i čime vas je ova pesma kupila?

 

Pesma “Ti i ja” je emotivna priča o velikoj, iskrenoj ljubavi između dvoje ljudi, koji se razumeju i osećaju i u momentima kada nisu zajedno. Ništa nije tako snažno, duboko, pa i zastrašujuće, kao taj osećaj. Mislim da će se oni koji su iskreno voleli nekoga sigurno pronaći. Čim sam čuo pesmu, kupila me je na prvo slušanje. Jelena Trifunović je napisala predivan tekst i zajedno sa Markom Cvetkovićem pozvala u studio da je otpevam. Nadam se da smo uspeli da dočaramo emociju i po prvim reakcijama vidim da se ljudima baš dopalo. Jako sam srećan zbog toga. Prvi put sarađujem sa Jelenom i Markom i moram da kažem da sam prezadovoljan, skroz smo se razumeli i znam da ćemo ubuduće još sarađivati.

 

Interesantno je da je pesma nastala u saradnji sa grčkim autorom Giorgosom Sampanisom. Kako je došlo do ove saradnje i koji je bio glavni razlog i motiv za nju?

 

Pesma je obrada predivne grčke “Mi milas” koju je napisao i otpevao Giorgos Sampanis. Jelena i Marko već duže sarađuju sa grčkim umetnicima, pa je tako došlo i do ove saradnje.

 

Da li ste ovu pesmu posvetili devojci Jeleni?

 

“Ne volim, nikoga tako ne volim..” Da, mojoj Leli...


Snimanje ovog spota, kako ste izjavili, vam je proteklo vrlo stresno. Scene su se snimale u npuštenoj fabrici sa slepim miševima i polomljenim staklom. Čega ste se najviše plašili i koliki je ovo izazov bio za vas?

 

Teren je bio vrlo nepristupačan, prljav, urušen, ali je idealno mesto za radnju spota, tako da sam morao izdrzati i slepe miševe i razne bubice od kojih, moram da priznam, imam najvećii strah.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mirza Selimović (@mirza.selimovic) on


U pesmi se prepliću čežnja, patnja, nada, bol i strepnja. Na koji način ste je vi doživeli i proživeli?

 

Mislim da je svako ko je iskreno voleo nekoga pored lepih emocija i stvari, sigurno doživeo i čežnju, strah, patnju...U životu i u vezama ne cvetaju ruže stalno, postoje teški periodi, ali ako se dvoje ljudi pronađu i toliko zavole ništa nije veće od toga.

 

Da li je tačno da “nema nazad kada se srcem zavoli”?

 

Tačno je, nema nazad kad se srcem zavoli!

 

Da li ste to iskusili na svojoj koži nekada?

 

Jesam, najlepši i najstrašniji osećaj.

 

Kada po vama ljubav prelazi u bolest i da li mislite da dobar balans rešava sve?

 

Kada se neko baš zavoli, malo se izgubi kompas, i neke stvari možda radimo nepromišljeno. To je valjda sve normalno. Naravno da mora postojati balans, vremenom naučite kako da se nosite sa određenim situacijama.

 

U kojim trenucima nikako ne možete da pobegnete od sebe, a voleli biste?

 

Kada sam preopterećen i umoran nikako ne mogu da se opustim i voleo bih da nekad mogu samo malo da se “isključim”!

 

Po čemu ćete pamtiti ovo leto?

 

Leto je bilo lepo i radno, puno sam putovao, pevao, radio u studiju. Nedavno sam bio na odmoru i to mi je jako prijalo, mada mi se sada opet ide.

 

Nedavno ste posetil Tursku, kakve utiske nosite sa tog putovanja?

 

Početkom leta sam prvi put otišao u Tursku zbog posla, a na kraju leta sam se ponovo vratio da odmorim i uživam. Predivna zemlja, kultura, ljudi, mnogo lepih predela, zaista čarobna. Sigurno ću se vraćati još da istražujem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mirza Selimović (@mirza.selimovic) on

Vaša devojka je manekenka, pojavljivala se u raznim spotovima. Da li postoji neki poseban razlog što se nije pojavila u vašem najnovijem?

 

Jelena je bila u divnom spotu Zdravka Čolića. Ona je uz mene od početka moje karijere, bila je tu u ključnim momentima i dala mi snagu za sve. Posao je jedna stvar, a privatan život druga. Ne bežimo od toga da ćemo snimiti zajedno spot kada dođe pravi momenat za to, ali ni ona ni ja ne eksponiramo privatan zivot, pa nam to nije prioritet.

 

Za nešto više od mesec dana punite 29 godina. Šta ste sebi već unapred poželeli?

 

Uh, puno zvuči 29. Ja se osećam kao da mi je 19 (smeh). Svašta sam poželeo, ali naravno vredno radim da neke od želja i ostvarim. Najbitnije mi je da su mi svi koje volim tu, srećni i zdravi!

 

Koji su vam naredni planovi u kako i privatnom tako i poslovnom životu?

 

Imam mnogo planova, spremam album i vredno radim na novim pesmama, jako sam uzbuđen i nemiran zbog svega. Krajem godine izlazi jos jedna pesma, mislim da niko neće da ostane ravnodušan. Jedva čekam da čujete sve!

 

 

makonda-tracker