Glossy intervju

ANA STANIĆ ISKRENO: Znam da nekima delujem drugačije, ali ja sam NEPOPRAVLJIVI ROMANTIK

0

Naša poznata pevačica u intervjuu za Glossy ističe kako joj niko nije ostao dužan u životu, da je normalno ponekada zalutati “sa one strane ljubavi”, te da uvek korača uzdignute glave.

foto: Nikola Pešić
foto: Nikola Pešić

Naša popularna pop-rock kantautorka Ana Stanić 24. oktobra u CZK Vlada Divljan održaće svoj solistički koncert, a ovim povodom u intervjuu za Glossy.rs otkriva šta je spremila za beogradsku publiku, govori o svom novom maksi singlu „Izgubljeno proleće“, ali i otkriva kako joj leži titula jedine preostale pevačice pravog pop-rocka kod nas.

 

Ana u intervjuu ističe kako joj niko nije ostao dužan u životu, da je normalno ponekada zalutati “sa one strane ljubavi”, te da uvek korača uzdignute glave.

 

Maksi singl „Izgubljeno proleće“ je izašao pre par meseci. Veličanstvena promocija je bila na Dorćol Platzu. Koliko ste ponosni na celokupan projekat I samu promociju, I koji vam je trenutak ostao upečatljiv?

 

Ponosna na sam na to što sam okupila sve muzičare živih instrumenata koji su svirali na pesmama, uključujući gudače i saksofonostu, i spojila ih sa producentom koji je kao DJ puštao sve elektronske zvuke sa snimka. To do sada nisam radila i bilo je baš zabavno. Volim i kako je scenografijom na bini dočarana cela atmosfera “izgubljenog proleća”. Najupečatljiviji trenuci bili su mi komentari i utisci fanova koji su takođe bili na promociji i njihov doživljaj novih pesama.

 

Autor ste nove tri pesme: „Dužansi mi ostao“, „Bolesni“, „Slepo“. Kako ste pronašli inspiraciju da ih napišete?

 

Sa 43 godine imam dovoljno emotivnog “staža”, što svog, što mojih prijatelja, da mogu napišem knjigu, a kamoli tri nove balade.

 

foto: Nikola Pešić

Da li ste ih nekom posebno posvetili?

 

Nikome posebno ih nisam posvetila, ali recimo da znam da će se u njima prepoznati svako ko je ikada doživeo da pati zbog ljubavi.

 

Ko je Ani Stanić dužan ostao u životu?

 

NIko mi nije ostao dužan, svako mi je vratio milo za drago.

 

Koju najtežu, a pravu stvar ste učinili za sebe?

 

Ja to stalno radim u raznim sferama života. Nisam od onih koji biraju samo lakši put, već se bacam u tu vodu trudeći se da uvek držim glavu gore.

 

U kojim situacijama vam se dogođa da zalutate “sa one strane ljubavi“, I kako to doživljavate?

 

Svi nekad tamo zalutamo, pitanje je samo koliko brzo se vratimo.

 

Da li je pametno u životu slepo voleti, i jeste li se nekada umorili od ljubavi?

 

To u mom slučaju nije moguće, znam da nekima delujem drugačije, ali ja sam nepopravljivi romantik.

 

foto: Nikola Pešić

Kako vam leži titula gotovo jedine pevačice pravog, neiskvarenog popa kod nas?

 

Ta titula mi i prija i ne prija. Ona ne govori samo o meni, već i o tome da su se skoro sve ostale opredelile za drugačiji pristup i drugačiji zvuk. Neke što to stvarno vole, a neke jer pravi pop sada nemaš maltene gde da plasiraš.

 

Uz pratnju simfonijskog orchestra Stanislav Binički, u CZK Vlada Divljan održaćete solistički koncert 24.oktobra. Da li nam možete otkriti neke detalje?

 

Biće preko trideset pet muzičara na bini, orkestar, moj pop-rok bend, imaću fenomenalne goste, ali još ih neću otkriti, aranžmani zuče predivno i svakoj pesmi su dali novu snagu. Počela sam da razmišljam I o toaleti i sceni… Želim da se sa publikom vratim u neka lepa vremena i podelim magičnu emociju nastalu spajanjem  popa i roka sa klasikom.

 

Da li ste poznavali Vladu Divljana i da li ćete na koncertu otpevati neku njegovu pesmu?

 

Nažalost, nisam imala prilike da ga, osim kratkih susreta u prolazu, bolje upoznam, ali sam mu se od malena divila slušajući njegove pesme.

 

 

makonda-tracker