INTERVJU

OVAKO ZAISTA IZGLEDA ŽIVOT ŽENE TENISERA: Biljana Tipsarević potpuno OTVORENO o porodici, braku i ćerkici Emili

0

Lepa, negovana, elegantna, među najlepšim ženama svetskih tenisera, Biljana nije samo ukras teniskih terena. Uložila je mnogo u svoje obrazovanje, ima sopstveni modni brend i smatra da za sve u životu treba da se zasuču rukavi

foto: Miloš Nadaždin
foto: Miloš Nadaždin

Lepa supruga Janka Tipsarevića trenutno se nalazi u Njujorku, na US openu, poslednjem grend slemu ove godine. Nažalost svih nas, Janko se ovom prilikom oprašta od tenisa i svima će nedostajati njegova izrazita individualnost. Biljana je uvek uz njega, a kada se vrate u domovinu, svakoga od njih čeka sopstvena karijera i spokojan život uz ćerkicu Emili. Sledeće godine u loži igrača na terenu sedeće jedna lepa žena manje, ali kod kuće ostaje jedna lepa i vredna žena više.


Kako ste reagovali na Jankovu odluku da se povuče iz tenisa? Imate li viziju kako će ubuduće izgledati vaš zajednički život, šta će se promeniti, kakvi su planovi?

 

- Poštujem njegovu odluku i podržavam ga, jer znam sa kojim se bolovima i zdravstvenim problemima nosi. Oduvek je bio veliki borac i nikada nije odustajao. Veoma sam ponosna na njega, on je izuzetno inspirativna ličnost. Ostaje u tenisu, već je napravio velike uspehe sa svojom teniskom akademijom. Radi na njenom širenju i u drugim zemljama sveta. Zahvaljujući njegovom znanju i poštovanju koje ima u svetu tenisa, kao uvaženi sportista sa velikim iskustvom, nastaviće da doprinosi ovom divnom sportu i da pomaže igračima. Naime, on već duže vreme radi i kao teniski menadžer i trudi se da sve što zna prenese na druge. Zemlja smo iz koje su iznikli najbolji teniseri i teniserke sveta i treba da nastavi sa takvom tendencijom. Imamo puno talentovanih igrača, ali su im potrebne podrška i pomoć.


Mnogi se dive, žene posebno, načinu života supruga uspešnih tenisera. Možete li da nam opišete da li je to idiličan život, ili i supruge i deca trpe velika odricanja kao i njihovi muževi?

 

- U svakom braku i odnosu mora da se pronađe kompromis. Svako treba da zadrži lični integritet, ali isto je tako neophodno i da se partneri međusobno podržavaju. Uvek će neko morati da povuče ručnu u određenom momentu i sve podredi onom drugom, ali to su stvari koje moraju da budu dvosmerne. Najbitnije je da se uvek gleda šta je najbolje za decu jer su, naravno, oni uvek prioritet.


Družite li se sa nekom od supruga tenisera posebno? Naših ili stranih?

 

- Da, imam nekoliko divnih prijateljica, među njima su, naravno, i naše devojke. Dosta vremena provodimo zajedno.

 

Bili ste uspešna voditeljka pre udaje, imali ste svoju TV emisiju na B92, a i tokom braka niste sedeli skrštenih ruku, a danas ste traženi modni kreator. Zašto se niste opustili i bili samo supruga i majka?

 

- Kratko sam bila voditeljka, duže sam radila u struci kao inženjer za jednu nautičku kompaniju. Ne bih rekla da je uloga majke i supruge "samo". To je posao koji zahteva isto mnogo rada i truda ukoliko ste maksimalno posvećeni. Ja poštujem svačiju odluku i divim se ženama koje su se odlučile za taj korak, ali ja sam odmalena puno ulagala u svoje obrazovanje, radila, i imam strast prema određenim poslovnim stvarima koje me ispunjavaju. Jednostavno, one su deo moje ličnosti, to je neodvojivo. Važno je da pronađete sebe i da znate šta vas zaista čini srećnom i šta vas ispunjava, jer samo tako možete biti dobri u svom poslu, dobra majka i dobra supruga.


Vi i Janko ste u braku devet godina, bez buke i skandala. Ko je za to zaslužan?

 

- Oboje. Uz kompromis i međusobno razumevanje, puno smeha i truda da izdvojimo vreme samo za nas dvoje.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker