intervju

DRAGANA MIRKOVIĆ GODINAMA VODI IDILIČAN ŽIVOT VAN GRANICA NAŠE ZEMLJE: Pevačica iskreno progovorila o porodici, naslednicima, ali i svim detaljima poznanstva sa HOLIVUDSKOM ZVEZDOM

2

Jedna od najvećih muzičkih zvezda na ovim prostorima govori o svojim uspesima za 35 godina bavljenja pevanjem, druženju sa holivudskim ličnostima poput Žan-Kloda van Dama, kao i nedavno završenom festivalu Mjuzik vik, na kojem je održala veliki koncert.

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

U narednom periodu Dragana Mirković će znatno više biti okrenuta karijeri nego u prethodne dve decenije, koje je želela da posveti deci. Češće će snimati pesme i spotove, ići će na turneje, nastupati u regionu. U intervjuu za Kurir Stars, jedna od najvećih muzičkih zvezda na ovim prostorima govori o svojim uspesima za 35 godina bavljenja pevanjem, druženju sa holivudskim ličnostima poput Žan-Kloda van Dama, kao i nedavno završenom festivalu Mjuzik vik, na kojem je održala veliki koncert.


Kada smo za Novu godinu radili intervju, rekli ste da su male šanse za koncert u Beogradu ove godine. Ipak, održali ste nastup u okviru festivala Mjuzik vik. Kako su organizatori uspeli da vas nagovore?

 

- Ljude koji stoje iza ovog festivala poznajem dugo i vezuje nas međusobno poštovanje i poverenje, tako da je to bio jedan od faktora. Takođe, veoma bitno je i to što je ulaz na koncert biti besplatan, te sam smatrala da je to svojevrstan poklon mojoj publici za 35 godina bezrezervne ljubavi i podrške, za to što nisu odustali od mene čak ni u trenucima kada sam i sama pomišljala da odustanem od karijere. Znala sam da će bina i zvuk biti na najvišem svetskom nivou, da će produkcija biti besprekorna, te sam samim tim bila oslobođena razmišljanja o organizaciji, što je za mene izuzetno važno. Sve to kad saberemo, i nije mi bilo toliko teško.

 

Jeste li imali tremu pred koncert?


- Zaista sam zahvalna svima koji me vole i koji vole moju muziku. Ne bih rekla da sam imala tremu, već odgovornosti da publici pružim nezaboravan ugođaj. To je kod mene konstanta, nevezano da li pevam za 100, 1.000 ili 100.000 ljudi.

 

Poslednjih dana mogli smo da vidimo da vam je holivudski glumac Žan-Klod van Dam pružio podršku tako što je na svojim profilima šerovao vaš spot. Kako je uopšte počelo druženje između njega i vas i vašeg supruga?


- Upoznali smo se preko zajedničkih prijatelja, a druženje je počelo spontano. Prosto, verujem da se ljudi međusobno ponekad prepoznaju i da ne treba mnogo vremena da bi vam neko postao blizak i da biste imali osećaj da ga poznajete celog života. Takav je bio slučaj sa njim. Žan-Klod je, osim što je velika zvezda, sjajan čovek i zanimljiv sagovornik, tako da je sa njim uvek zabavno provoditi vreme.

 

Da li ste Van Damu pričali da ste i vi glumili u filmu „Slatko od snova“, da li je možda pogledao taj film i šta vam je rekao?


- Tokom našeg druženja pričali smo o mnogim stvarima, između ostalog, zna da imam film, kao i uspešnu pevačku karijeru. Ipak, nikada nisam ulazila u detalje, tako da ne znam ni da li je pogledao film. Jednako tako nisam znala ni da je čuo moju novu pesmu dok me nije iznenadio i oduševio kada ju je podelio na društvenim mrežama.


Da li biste pristali da odigrate neku ulogu rame uz rame sa njim kada bi vas to pitao?

 

- Odavno sam se odrekla glumačkih ambicija. Ipak, prijatelje ne odbijam, te bih, ukoliko je njemu baš toliko bitno i ako se uloga ne kosi sa mojim životnim principima, zaigrala pored njega na filmu. Ali mislim da su za to šanse minimalne.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker