GLOSSY INTERVJU

ZVEZDA SERIJE „FEAR THE WALKING DEAD” LENI DŽEJMS EKSKLUZIVNO ZA GLOSSY: Odlično sam se proveo u Srbiji, vaši ljudi su druželjubivi i divni!

0

Glumac Leni Džejms u ekskluzivnom intervjuu za Glossy otkriva sve detalje o ulozi koju tumači u svetski popularnoj franšizi, ali govori i o svom boravku u našoj zemlji.

foto: Promo
foto: Promo

Glumac Leni Džejms jedan je od najznačajnijih likova svetski poznate serije Okružen mrtvima (The Walking dead), ali i Strah okruženog mrtvima (Fear the walking dead).

 

Tumači ulogu Morgana Džounsa, a "prelazak" ovog lika iz jednog u drugi serijal podigao je veliku prašinu širom sveta i postao predmet mnogobrojnih komentara obožavalaca, koji sada sa nestrpljenjem iščekuju petu sezonu Straha okruženog mrtvima.

 

Leni Džejms, kog će domaća publika moći da prati od 3. juna u seriji Strah okruženog mrtvima (Fear the walking dead) na kanalu AMC, ekskluzivno za Glossy govori o liku Morgana, njegovim strahovima i povezanosti sa drugim likovima u seriji, izazovima tokom snimanja, ali pominje i svoj boravak u našoj zemlji. Štaviše, Leni je pozdravio sve ljude u Srbiji i naglasio da vreme provedeno ovde pamti samo po lepom.

 

Tokom gledanja serija „Okružen mrtvima” i „Strah okruženog mrtvima” imali smo prilike da vidimo razne Morganove strane, njegove gubitke i putovanje u celosti. Međutim, sada je postao vođa svoje grupe. Da li je uspeo da pronađe pravi položaj za sebe u takvom svetu ili je moguće da ponovo izgubi kontrolu?

 

– Mislim da uvek postoji mogućnost da Morgan izgubi kontrolu. Nisam siguran koliko mu je čak i sada ugodno da bude vođa. Jedna od stvari u kojima sam uživao glumeći Morgana jeste to što ništa u vezi sa njim nije definitivno. Gledaćemo u petoj sezoni u kakvog vođu će se Morgan pretvoriti. Rekao bih da uvek postoji opasnost da se desi nešto što bi Morgana vratilo u najmračnije stanje uma. Zapravo, znam da će se u petoj sezoni on suočiti sa ogromnim izazovima i biće uplašen na način koji nikada do sada nismo imali prilike da vidimo.

 

Serija se zove Strah okruženog mrtvima, a Morgan je iskusio strašne nesreće i gubitke u svojoj prošlosti. Koji su njegovi najveći strahovi i da li će prošlost nastaviti da ga progoni?

 

– To je dobro pitanje. Njegova prošlost će uvek biti neizostavan deo njega. Čini mi se da Morganov najveći strah leži upravo u rečima koje je izgovorio naglas u prošloj sezoni Altei, koju glumi Megi Grejs: „Gubim ljude, a onda gubim i sebe”. To nije strah od nepoznatog, već strah od znanja kako je to izgubiti sebe, a Morgan dobro zna koliko je teško povratiti se.

 

S obzirom na to da je lik Morgana vrlo kompleksan, te da je prošao kroz mnogobrojne promene, koji je bio najveći izazov glumeći ga?

 

– Uvek kažem da je najveći izazov bio u trećoj sezoni serije „Okružen mrtvima”, dvanaestoj epizodi pod nazivom „Čisto”. Tad je bilo posebno teško, jer nisam bio deo čitave serije. Pojavio sam se u prvoj epizodi prve sezone, a onda me nije bilo dve godine. Za to vreme sve se mnogo promenilo od poslednjeg puta kada sam bio tamo. Prvi put niko nije imao ideju šta radi. Tada smo pokušavali da uradimo drugačiju priču od dotadašnjih, pa niko nije imao previše samopouzdanja. U trenutku kada sam se vratio, serija je već postala toliko popularna da je radno okruženje bilo potpuno drugačije. Glumio sam istu ulogu, ali sve je bilo izmenjeno, sasvim drugo iskustvo.

 

foto: Promo

 

Osim Morgana, koji lik u seriji je najzanimljiviji i ko najviše utiče na njega?

 

– Ovo je zaista dobro pitanje. Mislim da na početku pete sezone najveći uticaj ima Ališa (glumi je Ališa Debnam Keri). Morgan se identifikuje sa gubitkom i bolom koji Ališa i dalje proživljava. On veruje da bi na kraju Ališa mogla biti budući vođa grupe, a Morgan će učiniti sve što može da joj pomogne da to shvati. Kasnije će biti drugih likova sa kojima će ukrstiti puteve, ali barem jedan od njih će mnogo uticati na Morgana i biće deo tog straha sa kojim će se on suočiti.

 

Serija ima brojne fanove u Srbiji, a oni se raduju novim epizodama i petoj sezoni. Da li imate neku poruku za njih?

 

– Ja sam se odlično proveo dok sam boravio u Srbiji. Megi Grejs i ja smo snimali film Lockout u studiju u Beogradu. Srećan sam što su svi bili druželjubivi i divni. Drago mi je da je serija popularna kod vas. Nadam se da će vam se dopasti peta sezona i da ćete uživati, jer mi smo na nju veoma ponosni.

 

Na kraju, možete li mi reći šta do sada smatrate vrhuncem svoje karijere?

 

– Nadam se da će vrhunac moje karijere tek doći. Iskreno, ono što mi pada na pamet jeste moj prvi veliki posao kada sam završio školu glume. Sećam se uzbuđenja i olakšanja, ali znao sam da želim da dobijem šansu da se bavim tim zanimanjem. Pamtim koliko sam bio srećan i to je bio jedan od najsvetlijih momenata moje karijere.

makonda-tracker