pobrala ovacije na premijeri

SEVERINA KOJIĆ PRIZNAJE: Ne zato što je moj, ali Igor je stvarno NAJBOLJI!

1

Popularna hrvatska pevačica sinoć je sa suprugom Igorom Kojićem prisustvovala beogradskoj premijeri filma "Poslednji Srbin u Hrvatskoj", u kom su upravo njihove uloge privukle posebnu pažnju, a samo za Glossy otkriva sve detalje snimanja, priprema za ulogu i saradnje sa rediteljem Predragom Ličinom

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Horor-komedija "Poslednji Srbin u Hrvatskoj" koja je zbog svog izuzetnog humora ali i poruke koju šalje privukla veliku pažnju publike u čitavom regionu, sinoć je, nakon premijere u Hrvatskoj, predstavljena i u Beogradu, u okviru programa 47. FEST-a.

 

Publika u prepunoj sali Kombank dvorane ovacijama je pozdravila glumačku ekipu, a posebnu pažnju privukla je Severina Kojić, koja se u ovom ostvarenju pojavljuje u ulozi italijanske aktivistkinje koja se zalaže za prava zombija.

 

U ekskluzivnom intervjuu za Glossy, Severina otkriva kako je reagovala kada joj je ponuđena uloga, priseća se svojih prethodnih iskustava kada je gluma u pitanju, osvrćući se tom prilikom i na ulogu supruga Igora, koji u se u ovom ostvarenju takođe pojavljuje, i to u ulozi jednog od zombija.

 

foto: screenshot/poslednji srbin u hrvatskoj

Kako ste reagovali kada ste od reditelja Predraga Ličine dobili ponudu da glumite u ovom ostvarenju?

 

Ovo je prijateljska i mala uloga. Režiser je moj priajtelj koji mi je radio spotove za pesme "Pogled ispod obrva", "Ja samo pjevam", "Ante"... Mi smo vezani i dobri smo privatno. Imali smo čak i jedan kratki film kada je Hrvatska ulazila u Evropsku uniju, zvao se "Gde je nestala Slovenija", jako je duhovito. Inače, Predrag je jako duhovit i super je u ovom filmu što je tu duhovitost prikazao na svoj način. Ja sam prvo mislila da je samo meni smešno! Dva dana pre premijere sam gledala film kod kuće i ovo će mi biti treći put da ga gledam. Rekla sam mužu: "Pusti mi ponovo", a on kaže: "Pa ići ćemo na premijeru!" (smeh). Jako je duhovito, nasmejala sam se do suza, a i super mi je ekipa, pa smo došli malo da se družimo.

 

U filmu glumite italijansku aktivistkinju koja se bori za prava zombija, koliko vam je bilo teško da se pripremite za ovu ulogu?

 

Toliko da sam samo došla! Nisam čitala scenario, nisam ništa znala. Znala sam da su zombiji i samo sam mu (Predragu) rekla da me ne ubijaju! (smeh) Prvo mi je dodelio da budem neko koga će izrešetati, a ja sam rekla: "Nemoj, molim te, daj mi da bude sve onako, fino!"(smeh). Imala sam baš dobro iskustvo!

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker