GLOSSY INTERVJU

Roksanda Babić otvoreno o porodici i karijeri: Suprug i sinovi su mi NAJVEĆA PODRŠKA

0

Jedno od zaštitnih lica Prve tv Roksanda Babić u intervjuu za Glossy.rs otkriva tajne veštine u novinarskom poslu, koliko joj je teško da uskladi svoje privatne i poslovne obaveze, ali i šta je to što joj najteže pada kada je novinarski posao u pitanju.

foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

U medijima ste preko petnaest godina, šta je to što vas i dalje ispunjava u ovom poslu?

 

Televizijsko novinarstvo je posebna vrsta adrenalina. Uopšte zavisnost od informacija čini da vam nikad nije dosadno, da ste konstantno u potrazi za novim pričama i želji da što bolje te priče predstavite gledaocima.

 

Da li je lako biti dobar novinar i voditelj u današnje vreme?

 

Mislim da je u svako vreme podjednako izazovno biti novinar. Ne mislim da je neko vreme bilo lagano za ovaj poziv. Ako radite temeljno i posvećeno, ovo je zahtevna profesija, koja sa druge strane pruža mnogo zadovoljstva.

 

Kako ste se odlučili baš za ovu profesiju?

 

Zvuči kao kliše ako kažem da sam oduvek želela da se bavim javnim poslom. U detinjstvu pisala poeziju, kao tinejdžer se bavila glumom, tako da su mi se sve te ljubavi spojile u novinarsku profesiju.

 

Koji je najteži zadatak sa kojim ste se susreli u vašoj karijeri?

 

Uvek mi teško padnu priče u kojima su deca na bilo koji način ugrožena. Na to sam slaba, a pogotovo sad od kada sam majka.

 

foto: privatna arhiva

Da li i kako uspevate da uskladite svoje poslovne i privatne obaveze?

 

Naravno da uspevam, a ključ je u dobroj organizaciji. Kad se sve lepo isplanira bude lakše. Ne smeju da trpe ni posao ni porodica. Ključ je u dobrom balansu, a to svako treba da pronađe.

 

Volite li ponekada sebe da pogledate na tv ekranu?

 

Često pogledam šta sam uradila, to je dobar vid analize. Na taj način znate na koji način dalje da radite na sebi i šta treba da se ispravi.

 

Ko vam je najveća podrška u životu i u karijeri?

 

Porodica je na prvom mestu, suprug i sinovi. Naravno tu su i roditelji.

 

Kako reaguju sinovi Filip i Dušan kada vide mamu na ekranu?

 

Bude im zanimljivo par sekundi, konstatuju da je to mama i mamin posao, a onda traže da prebacim kanal na crtaće.

 

Da li i oni od malih nogu pokazuju talenat za novinarsto?

 

Mali su još da profilisanje tog tipa. Stariji je opčinjen "legom", jako je vešt, a mlađi planira da postane superheroj.

 

foto: privatna arhiva

Bavite se i fitnesom, i u odličnoj ste formi. Kako vam to polazi za rukom, i koliko je jednom novinaru potrebno da održava svoju fizičku kondiciju?

 

Sport je uvek bio sastavni deo mog života, dobar je za zdravlje , za izgled, predstavlja lepo pražnjenje i izvor endorfina. Trudim se da treniram dva puta nedeljno i taj kontinuitet traje godinama.

 

U kojim formatima pored ćemo vas gledati tokom zime?

 

Gledaćete me u jutarnjim vestima vikendom u „Jutru sa Natašom“ , radnim danima sam na terenu, a i dalje u „Plodovima dobre zemlje“ informišem ljubitelje poljoprivrede o problemima i novim trendovima u toj oblasti.

 

 

makonda-tracker