sve što javnost zanima

Suze, porazi, tuga...sve su prepreke prešli: Posle 7 godina braka Janko i Biljana Tipsarević iskreno o braku i porodici (FOTO)

0

Biljana i Janko Tipsarević već sedam godina su u skladnom braku, iz kojeg imaju ćerkicu, a sada su odlučili da progovore o svemu onome što javnost uvek intrigira.

foto: Miloš Nadaždin
foto: Miloš Nadaždin

 

Naime, bračni par je podelio detalje o svojim suzama, strastima, porazima...

 

Janko, ova godina je za vas bila prilično stresna. Počeli ste pobedama, a potom imali nekoliko operacija. Da li je bilo momenata u kojima ste gubili nadu i kako ste tada uspevali da se vratite na pravi put?

 

- Iako sam verovao da će sve biti u redu, po prirodi sam optimista i uvek se trudim da budem pozitivan, bilo je jako teških trenutaka. Izuzetno teških. Čekanje, terapije koje ne daju rezultate, snimanja, konzilijumi, operacije... Beskrajno dugi dani oporavka i neizvesnosti. Hoću li moći ili ću ipak ispred sebe imati prepreku koju neću uspeti da prevaziđem? Sve su to pitanja koja su mi se vrzmala po glavi. Nikada češće nisam sanjao da igram tenis nego u danima pre i posle operacija. Sanjao sam izlazak na teren, treninge, lopticu koju ne mogu da stignem... Prosto je podsvest sama govorila koliko patim. Ogromnu snagu mi je davala supruga, koja je umela za dvoje da bude hrabra, jaka, duhovita, jer je smeh lekovit u takvim trenucima. Njeno razumevanje i podrška bili su terapija koja mi je pomagala da pronađem inspiraciju i nadu. I naravno, Emili, čiji svaki zagrljaj znači da sve ima smisla i da nema prepreke koja mi može srušiti snove.

 

Biljana, koliko je za vas bilo stresno i mučno dok ste gledali supruga kako pati?

 

- Izuzetno, ali nismo se predavali. Pred Jankom sam uvek pokazivala samo snagu i optimizam, a neki jastuci bi vam mnogo iskrenije rekli kako je bilo kada ostanem sama. To je sada iza nas i ja sam srećna što smo te teške lekcije prošli. Nekome život donese mnogo veće probleme, nenadoknadive gubitke i želela sam da na ove izazove gledam kao na neke stvari koje moramo proći i za koje smo spremni. Ako smo kao roditelji preuzeli ulogu da brinemo o životu naše ćerke i da se borimo za nju od prvog dana, onda to znači da smo prethodno bili spremni da na isti način brinemo o nama. Sakupiš snagu, osmeh na lice i idemo - dan po dan.

 

Otkrila je njegovu tajnu, ali joj ni on nije ostao dužan: Biljana i Janko Tipsareveć iznenadili detaljima iz svog bračnog života (FOTO)

 

Da li biste voleli da u 2018. probleme ostavite iza sebe?

 

Biljana: Mi smo napravili listu prioriteta i planova. Volim da znam kuda idemo da bih znala da li smo na dobrom putu. Verujem u Janka i znam da će biti onako kako on bude želeo. S druge strane, donela sam veoma važne odluke u vezi sa daljim poslovnim razvojem, proširila tim i postavila svaki segment rada. Uživam u svom poslu, u kreiranju praktičnih stvari za žene koje žele da budu sređene i na poslu i u provodu.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker