007

Producenti uvek nemilosrdni: Šta sve Hardi treba da uradi da bi postao Bond? (FOTO)

0

Danijel Krejg se vraća, kao i Adel sa novom pesmom... vesti su koje su obišle čitavu planetu. Šta se zapravo događa i koliko je moguće da u fantastični "aston martin" zapravo uskoči Tom Hardi?

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Mnoge zvezde su, naime, i više nego spremne da sednu u "aston martin" umesto Krejga. Lista je zaista interesantna: Idris Elbe, Džejms Norton, Tom Hardi, Ejdan Tarner, Tom Hidlston. Sve bi to bilo vrlo napeto da svaki od njih nije u jednom trenutku demantovao navode...

 

Kako je Sem Mendes, reditelj "Spektre" i "Skajfola", definitino rekao da je završio sa filmovima o Bondu, mediji sada naveliko nagađaju ko bi mogao biti prvi izbor producenata za reditelja. Javna je tajna da većina želi na tom mestu da vidi Kristofera Nolana. Čak i sam Nolan odavno je izrazio želju da režira film o Džejmsu Bondu.

 

Sada, kada je skoro izvesno da se Danijel Krejg vraća kao agent 007, da li bi moglo da se desi partnerstvo iz snova?

foto: Profimedia

Bond film, definitivno", rekao Nolan je u intervjuu za julsko izdanje "Plejboja", te tom prilikom tokom promocije svog novog filma (ratni ep "Denkerk") apsolutno nije krio želju da preuzme kormilo nad jednim ostvarenjem o Džejmsu Bondu.

Pričao sam poslednjih godina sa producentima Barbarom Brokoli i Majklom Vilsonom. Duboko volim taj lik i uvek sam uzbuđen šta će sledeće napraviti s njim. Možda će jednog dana da padne dogovor. Treba da vas neko želi, ako me razumete. Treba da žele da ga prerade, treba da žele da to budete baš vi. A sada im dosta dobro ide", izjavio je Nolan.

Sa nespornim poštovanjem prema tradiciji, koje je demonstrirao u filmovima o Betmenu, Nolan bi verovatno želeo da napravi i film o Džejmsu Bondu koji bi se isticao u odnosu na sve ostale. Međutim, britanski mediji misle da se Danijel Krejg ne bi uklopio u ovu Nolanovu viziju... Ako se Krejg zaista vrati, verovatnije je da će Nolan da se povuče. On nije od reditelja koji vole da završavaju tuđe projekte, a saga o Bondu se upravo tu sada nalazi. Da bi Krejgova era bila zaista uspeh koji će odjeknuti, 25. film o Bondu treba da bude epski odgovor na sva otvorena pitanja iz polupristojne "Spektre" (2015), uz bolju upotrebu Valcovog Ernsta Blofelda i povratak Madlene Svon u liku Lee Sedu, smatra kritičar "Gardijana".

foto: Profimedia

Da se pita, Nolan on bi najverovatnije i više nego rado odabrao Toma Hardija kao novog Bonda. Da li bi to moglo da se desi?

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

Uprkos izveštaju "Mirora", treba imati na umu da zvanični detalji o novom filmu još nisu objavljeni. Producente Bonda prati reputacija da umeju da budu nemilosrdni kada je reč o biranju glumaca. Svi su 2004. očekivali da će se Pirs Brosnan vratiti kao Bond (nakon uspeha prethodnog nastavka "Umri drugi dan") ali su, iza scene, Brokolijeva i Vilson već tada shvatili da im treba svež početak i, pošto su pribavili prava da readaptiraju Flemingov prvi roman o Bondu, "Kazino Rojal", umesto Pirsa su izabrali Krejga...

 

Novi film o Bondu trebalo bi da počne da se snima sledeće godine, a ulazak u bioskope planiran je za kraj 2018.

makonda-tracker