tek puni 25, a osigurao je mesto među besmrtnima

Odbacio je slavu i milione: Gde je danas i šta radi najtalentovaniji mladi glumac na svetu? (FOTO, VIDEO)

0

Džek Glison, Irac koji je oživeo lik Džofrija Barateona, najomraženijeg kraljevića u istoriji književnosti, ne samo što je prestao da glumi već više čak ni ne prati seriju koja ga je proslavila.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glumac kojeg je u Igri prestola zamrzeo ceo svet danas puni 25 godina. Mladi glumac Džek Glison rođen je 20. maja 1992. godine, a glumom se bavio od sedme godine, najpre u lokalnom pozorištu u irskom gradu Kork.

 

VEST GODINE u svetu televizije: Poznati pevač dobio ulogu u Igri prestola!

 

Prvu filmsku ulogu dobio je u filmu Reign of fire, a publika ga je upoznala i u sceni filma Betmen: Početak.

 

 

Ulogu kraljevića Džofrija Barateona, najokrutnijeg stanovika Vesterosa u Igri prestola, dobio je kao tinejdžer, i ukupno se pojavio u 26 epizoda – a u svakoj od njih, fanovi su jedva čekali da skonča!

 

Evo zašto i devojke obožavaju Igru prestola: 9 nadmoćnih likova koji menjaju istoriju televizije

 

Glison je rekao da mu je najveća inspiracija za ulogu poremećenog malog despota bio Hoakin Finiks kao Komodus u Gladijatoru.

 

 

Koliko su ga ljudi voleli dokazuje i činjenica da video u kojem ga Tirion Lanister šamara deset minuta ima više od dva miliona pregleda! Kada se Džofrijevo vreme u "Igri prestola" završilo, na radost brojnih fanova…

 

 

...glumac je navodno izjavio da će prestati da se pojavljuje pred kamerama. Kasnije je u jednom intervjuu objasnio šta je mislio.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker