Fashionisti u neverici

Početak kraja modnog carstva: Kako će propasti veliki Ralf Loren (FOTO)

0
Velike promene na poslovnom planu čekaju slavnog Ralfa Lorena. Iz koraka u korak objašnjavamo šta se događa...

 

Najam za prostor na Petoj aveniji je među najvišima... 

 

foto: Profimedia

To je i razlog zašto će trgovina Ralf Loren na toj adresi, koja je bila perjanica kompanije, 15. aprila zatvoriti svoja vrata. Kompanija u Njujorku ima još sedam prodavnica, a radnici s Pete avenije biće raspoređeni u prodavnice na Madison Aveniji i Princ Stritu.

 

Zbog toga je kompanija pod vodstvom finansijske direktorke Nilsen još prošle godine krenula s programom restrukturiranja. Prema planu, radnog naziva Put napred, cilj kompanije je da smanje broj zaposlenih s menadžerskim ugovorima, ukinu 1200 radnih mesta i zatvore 50 prodavnica. Plan uključuje i smanjenje količine prodaje robe robnim kućama, koje finansijski štete brendu uvodeći brojne popuste. Odlučeno je da se korporacija fokusira na svoja tri osnovna brenda - Ralf Loren, Polo i Loren.

Nastavljamo da pregledamo naše tragove na svim tržištima kako bismo se uverili u kvalitet distribucije i iskustvo kupaca. Odluka će optimizirati prodavnice na području Njujorka i omogućiti nam da se usresredimo na mogućnosti uvođenja novih i inovativnih iskustava kupaca," rekla je Nilsen.

Troškovi uvođenja novih mera mogli bi biti oko 370 miliona dolara, dok bi godišnje uštede dosegnule oko 140 miliona dolara, rečeno je u Ralfu Lorenu, koja nije objavila koliko tačno radnih mesta će ukinuti. Osim zatvaranja niza prodavnica, Ralf Loren je objavio da će svoje internetsko poslovanje prebaciti na jeftiniju platformu.

 

Uprkos smanjenju troškova, Ralf Loren navodno planira da istraži nove maloprodajne formate, koji uključuju širenje Ralf Loren kafe. To potvrđuje i činjenica da nije u planu zatvaranje popularnog Polo Bar restorana u Njujorku.

foto: Profimedia

Takođe, u poslednje vreme u javnosti se spominjao u kontekstu prve dame SAD-a Melanije Tramp, s kojom su brojni dizajneri odbili da sarađuju. Ralf Loren nije bio jedan od njih, stoga je Melanija za inauguraciju supruga odabrala nebeskoplavu haljinu od kašmira s njegovim potpisom.

 

Prva dama ne pravi greške: Zbog ove haljine niko nije mogao da odvoji pogled od Melanije Tramp (FOTO)

 

Ralf Loren nije jedini koji je objavio da zatvara trgovine ove godine. Najavili su to i trgovački divovi kao što su Mejsiz, JCPenney, Stejpls i Sirs Holdings, i The Limited.

makonda-tracker