Oni se bore da pronađu svrhu

Prokletstvo umesto blagoslova: #Childstars iz magičnog sveta Harija Potera danas vode... život u kom ni želje ne postoje (FOTO)

0
Od kada se pojavila u filmovima o Hariju Poteru, 26-godišnja Ema Votson je sebi dala neuobičajen identitet – postala je glumica - aktivistkinja. U jednom intervjuu rekla je da je poziv međunarodnog aktiviste toliko težak da se često bori da uopšte i ustane iz kreveta...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

To je, tačnije, počelo da se događa pošto je počela da radi kao ženski ambasador dobre volje za UN i vatreni portparol kampanje HeForShe, koja se zalaže za jednakost polova. Tako je Ema došla "na zub" kritičara. Nazvali su je "najgorom vrstom privilegovane feministkinje" koja je svojim stavom unapredila ugnjetavanje žena.

 

Posle je priznala da je zapravo pokušala da se izbori sa osudama tako što se durila. Jedna od njenih prijateljica feministkinja joj je poslala paketić sa šljokicama, sjajevima, porukama ohrabrenja i čokoladama... Ema nije loša osoba, ali izgleda da ne može da odluči da li je glumica koja je aktivistkinja, ili aktivistkinja koja glumi. Možda taj izbor više ni nije njen.

 

foto: Profimedia

Zvezda "Harija Potera" je prihvatila, a onda odbila glavnu ulogu u mjuziklu "La La Land" koju je onda uzela Ema Stoun (zbog čega će možda biti i nagrađena Oskarom). Ema nije zaboravljena, ali kuda će krenuti odavde? To sve potkrepljuje teoriju da nema ničega dobrog u tome da je dete zvezda (child star).

 

Nikada ne biste pogodili: Bio je negativac u filmu Hari Poter, a danas fascinira svojim izgledom (FOTO)

 

Jako je malo onih koji su uspešno izvršili tranziciju iz dece glumaca u odrasle glumce. Naime, svi bi došli do tačke kada je njihov potencijal ostao zarobljen u prošlosti, i to je to. I druge "Hari Poter" zvezde nisu prošle baš najsjajnije. Danijel Redklif bio je bitku s alkoholizmom i kratko je igrao na daskama koje život znače.

 

foto: Profimedia

Rupert Grint pokušava da sjvati ko su mu pravi prijatelji, a ko su oni koji uz njega stoje isključivo zbog slave. Igrao je u nekoliko filmova i predstava, ali ništa značajnije.

 

Imao je samo 22 godine: Poginuo mladić iz ekipe filma Hari Poter (FOTO)

 

Svako od njih je zaradio preko 50 miliona funti od "Harija Potera" te više nisu imali potrebu da rade, što svakako može biti teret i prokletstvo, umesto blagoslov.

 

foto: Profimedia

Sigurno je teško naći motivaciju i glad za dokazivanjem kada si već bezobrazno uspešan. Zato ne čudi što se tolike mlade zvezde kada odrastu bore da pronađu svrhu.

makonda-tracker