Životna priča

Misteriozni vitez mračne prošlosti: Entoni Hopkins - čovek koji je padao, ustajao i vinuo se u zvezde (FOTO)

0
Čuveni glumac koji je postigao gotovo sve što se može u dramskoj umetnosti, od maestralnih tumačenja šekspirovih likova do holivudske besmrtnosti i bogatstva, imao je neslavnu mladost u kojoj su ga alkoholizam, razvodi i nekontrolisani temperament doveli do same ivice propasti.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Svaki normalan čovek koji bi režirao film sa željom da u bioskope privuče današnju nezainteresovanu i letargičnu publiku, za ulogu glavnog negativca ne bi mogao da odabere nikog drugog nego glumca koji je ušao u istoriju upravo izvanrednim predstavljanjem najizopačenijeg uma na filmskom platnu, doktora Hanibala Lektora iz filma Kad jaganjci utihnu. Upravo tako postupio je i Eran Krivi, scenarista i reditelj sentimentalnog akcionog trilera Collide, koji će, po svemu sudeći, opustošiti bioskopske blagajne širom planete: pozvao je maestralnog Entonija Hopkinsa.


Entoni Hopkins o borbi sa depresijom, bolešću kojoj se polako priključila i paranoja: Niko me ne voli, nikome se ne sviđam (FOTO)

 

Ovaj nekadašnji enfant terrible britanskog teatra, sledbenik Ričarda Bartona i učenik ser Lorensa Olivijea, lečeni alkoholičar i današnja holivudska zvezda koja neposredno pred ulazak u devetu deceniju snima po četiri filma godišnje, garancija je da će se u bioskopskoj sali svakom gledaocu ponaosob slediti krv u žilama. Privatno najsrećniji čovek na svetu, koji provodi dane čitajući i šetajući plažama Malibua, uživajući u svom trećem braku i redovno dižući tegove, živi sasvim drugačiji život od svojih likova.


Ser Entoni Hopkins rođen je 1937. godine u Velsu, u predgrađu Port Talbota, odakle potiče i legendarni Ričard Barton, što je kasnije sudbinski uticalo na njegov život. Otac Ričard Artur Hopkins bio je pekar, a majka Eni Mjurijel domaćica. Još kao dete, bio je popriličan usamljenik, jednostavno, nije ga interesovalo ništa što i njegove vršnjake. A posebno ga nije zanimala škola. Bio je loš đak. Ovu činjenicu nedavno je razjasnio, pokušavajući da opiše sebe u tri reči:

 

Nastavak pročitajte na sledećoj  strani

 

 

makonda-tracker