5 nominacija, 5 nagrada

59. dodela Gremi nagrada u znaku Adel, koja poručuje: Zbog Bijonse, deo mene je umro... (FOTO)

0
Adel je dobila nagrade za najbolji album "25" i najbolju pesmu (song) i snimak (record) godine za singl "Hello", koji je doživeo planetarni uspeh.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Britanska pop diva Adel osvojila je pet američkih muzičkih nagrada Gremi, uključujući najznačajnije kategorije za pesmu i album godine na ceremoniji 59. dodele u Los Anđelesu koju su obeležili "okršaj diva" između Adel i Bijonse, prvi Gremiji za Dejvida Bouvija u muzičkim kategorijama i politički obojene poruke.

 

Upoznajte folk pevača iz Turske koji tvrdi da je PRAVI OTAC popularne Adel: I njena intonacija u pesmama izgleda je genetička (FOTO)

 

Adel se u svim kategorijama nadmetala sa Bijonse i ostvarila je bolji rezultat. U jednom trenutku delovalo je kao da je i Britanki neprijatno ovakvim razvojem događaja, pa je prvo kroz suze rekla da ne može da prihvati nagradu za album godine, a onda ju je ipak uzela.

Moj album godine je bio 'Lemonade', tako da je deo mene kao velikog fana Bijonse fana umro", rekla je Adel i poručila koleginici:

Mi umetnici te obožavamo."

Adel je otvorila dodelu svojim hitom "Hello", u izvedbi koja je u početku bila malo nesigurna, ali je i dalje pokazala koliko moćan vokal poseduje. Kasnije je, u delu posvećenom odavanju počasti Džordžu Majklu, počela da peva njegovu pesmu "Fastlove", ali je naglo prekinula, opsovavši u mikrofon uz izvinjenje da mora ispočetka kako bi bilo sve kako treba.

 

foto: Profimedia

Numeru je završila u suzama, uz ovacije prisutnih.

 

Porodica i bliski prijatelji srušili zid tišine: OVO je osoba koja NIJE dobrodošla na njegovu sahranu! (FOTO, VIDEO)

 

Bijonse je bila nominovana u devet kategorija i dobila je nagrade za najbolji urbani savremeni album (Lemonade) i najbolji video spot (Formation).

 

Dok je preuzimala nagradu za najbolji savremeni urbani album, pročitala je spremljenu izjavu koja je zvučala kao manifest.

 

foto: Profimedia

Objašnjavajući svoje ambicije prilikom stvaranju albuma i filma "Lemonade", ona je rekla da je "važno da pokažem slike mojoj deci koje odražavaju njihovu lepotu" kako oni nikada ne bi sumnjali "da su lepi, inteligentni i sposobni" izjavila je Bijonse i dodala:

To je nešto što želim svakom detetu, bez obzira na rasu."

Foto priča: Magično putovanje kroz drugo stanje R&B kraljice B (FOTO)

 

Bijonse je izvela spektakularan miks svojih pesama, multimedijalni omaž materinstvu, pojavivši se kao boginja plodnosti.

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker