Dadilja ili robinja?!

Moraju da govore NEKOLIKO jezika, imaju fakultetsku diplomu i ćute kao zalivene: 5 sumanutih zahteva koje dadilje dece poznatih moraju da ispoštuju

0
Kako izgleda jedan radni dan dadilja koje se brinu o deci slavnih i poznatih? Zapravo jednako kao i dan običnih dadilja, samo uz puno više zahteva od strane roditelja i strožih radnih ugovora.

 

foto: Profimedia


2. Brojne dužnosti

Posao dadilja podrazumijeva potpunu brigu o deci i nadzor nad njima, kao i pripremu obroka za decu, hranjenje, kupanje i odevanje. Dadilja se mora pobrinuti da dete ide da spava na vreme, da ne propusti popodnevno spavanje, da mu obroci budu na vreme, da vodi računa o detetovim dnevnim aktivnostima koje uključuju dogovore za druženje i igranje s drugom decom.

Mora biti spremna radi lakše kućne poslove, da pere dečju odeću, dogovara posete doktoru, vozi dete i dolazi po njega u školu, pomaže kod pisanja zadataka, ogaja dete i primjenjuje pravilnu disciplinu i razvija prisan odnos s detetom. Roditelji će dadilju uputiti kako se treba odnositi prema detetu kada uradi nešto loše, ili se ne ponaša lepo.

 

Iako imaju slobodne dane, dadilje moraju biti dostupne 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. I na slobodan dan može dobiti poziv da mora doći na posao zbog iznenadnog intervjua ili snimanja. Takođe, potrebna je spremnost odlaska na put u svakom trenutku, boravka u inostranstvu i po nekoliko meseci.

Zbog svih tih zahteva dadilje moraju biti izuzetno fleksibilne sa svojim vremenom i zbog toga mnoge dadilje gotovo da uopšte nemaju privatni život.

 

Nastavak teksta pročitajte na narednoj strani...

 

makonda-tracker