Dadilja ili robinja?!

Moraju da govore NEKOLIKO jezika, imaju fakultetsku diplomu i ćute kao zalivene: 5 sumanutih zahteva koje dadilje dece poznatih moraju da ispoštuju

0
Kako izgleda jedan radni dan dadilja koje se brinu o deci slavnih i poznatih? Zapravo jednako kao i dan običnih dadilja, samo uz puno više zahteva od strane roditelja i strožih radnih ugovora.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. Velika plata

Prema podacima agencije "Celebrity Staffing Services" koja pronalazi osoblje za slavne čiji su klijenti Bijonse i Džej Zi, Vil Smit, Lisa Marie Presi i drugi, prosečna godišnja plaća dadilja je 185.000 dolara.

 

Uz platu, dadilje dobiju i dobre bonuse i darove poput luksuznih sportskih automobila, luksuzne prostore za život, dizajnerske skupocenosti za posebne prilike poput rođendana, a neke dadilje njihovi poslodavci svake godine nagrade i s bonusom od 10.000 dolara.

 

Veliku platu dadilje imaju zbog zahtevnosti posla, ali plaćene su i za ćutanje o privatnom životu svojih poslodavaca. Tom Kruz ima jedan od najstrožih ugovora o anonimnosti s dadiljama koje brinu o njegovoj kćeri Suri. U ugovoru, među brojnim ekstremnim zahtevima, piše da dadilje ne smeju nikome reći za koga rade, odnosno ime svoga poslodavca. Jedan slavni klijent, otkrivaju "Celebrity Staffing Services", intervjuisao je dadilje u dva i tri sata ujutro jer je jedino tada imao slobodnog vremena.

 

Nastavak teksta pročitajte na narednoj strani...

 

 

makonda-tracker