Životna priča

Modna ikona, zavodnica i muza: Sve tajne čuvene Džejn Birkin (FOTO)

0
Zbog samo jedne ljubavne pesme, ali i strasne i turbulentne veze sa Seržom Genzburom, ova engleska lepotica postala je nezaobilazni deo pop kulture. Nakon smrti supruga, a kasnije i ćerke, nakratko se povukla iz javnosti, a pre nekoliko godina objavila je memoare iz svog burnog života
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glumica i pevačica Džejn Malori Birkin rođena je 16. decembra 1946. u Londonu kao ćerka Dejvida Birkina, kapetana Britanske kraljevske ratne mornarice i uspešne pozorišne glumice Džudi Kembel. Sredinom šezdesetih godina počinje amaterski da se bavi glumom.


- Moja majka bila je prema meni blaga i sve mi je dopuštala. Govorila je: Nakon svega što je prošla, Džejn može da živi onako kako joj se sviđa. Ona je veliki borac – rekla je Džejn u jednom intervjuu prisećajući se svog detinjstva.


- Sećanje je selektivno poput mašine za pranje veša. Nekada ne želite da se sećate nekih stvari, a nekada je zadovoljstvo prikazati sebe drugačije. Sećam se da sam namerno izazivala sažaljenje kod ljudi. Izmišljala sam stvari, a majka mi je govorila da nisam fer. Govorila sam da sam usvojena, da uopšte ne ličim na svoju porodicu i da imam brata koji je samo devet meseci stariji od mene. Tako sam tražila pažnju. Majka je na sve to govorila: Džejn se toliko trudi, ali od nje nikada neće biti ništa – ponekad je umela da bude kontradiktorna Birkinova.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

( Izvor: Story, Piše: Milica Prelević )
makonda-tracker