usponi i padovi

Donald Tramp, predsednik koji je uzdrmao svet: Životna priča o milijardama, uspehu i lepim ženama

0
Rezultati izbora u SAD ostavili su u šoku brojne holivudske zvezde, građane koji su tokom kampanje podržavali Hilari Klinton, kao i ljude širom planete, a nakon proglašenja novog prvog čoveka Amerike, u toj zemlji izbili su brojni protesti. Ipak, kontroverznog biznismena i političara takve stvari ne potresaju jer se u životu uspinjao i strmoglavo padao, a posle svakog neuspeha uvek je ustajao moćniji, pa je postao američki simbol luksuza, bogatstva i uspeha.

 

foto: Profimedia

- Razveo sam se od Ivane jer je naša veza bila naprosto gotova. Nisam je ostavio zbog druge iako se ispostavilo da je nekoga bilo u to vreme – izjavio je nakon razvoda, ali ipak se ispostavilo da je krah braka prouzrokovala druga žena. Naime, Tramp je bio u tajnoj vezi sa misicom Marlom Mejpls. Kada su Trampov brak i biznis krenuli nizbrdo, Marla Mejpls, buduća druga, a nedugo potom i bivša gospođa Tramp, bila mu je jedino utočište od sveta koji je izmicao kontroli.

 

- Na početku njegove veze s Marlom želeo je da se opusti i oslobodi Ivaninih naizmeničnih promena raspoloženja koje su išle od žestoke konkurencije do očajničke servilnosti i poniznosti – pisala je američka štampa u to vreme, pozivajući se na izvore bliske Trampovima.

 

Brak sa Ivankom pukao je 1992, a američki mediji došli su do podatka da joj je isplatio 20 miliona dolara – 14 miliona vredelo je imanje u Konektikatu, pet miliona na račun, godišnju alimentaciju za decu plaćao je 350.000, a dobila je i sav nakit, kao i porodičnu kuću u Palm Biču na Floridi. Tokom brakorazvodne parnice Ivana ga je optužila da ju je silovao mada je kasnije to demantovala i dala nemušto objašnjenje zašto je dala takvu izjavu.

 

- Kao žena, osetila sam se povređeno, bez ljubavi i pažnje. Upotrebila sam reč silovanje, ali ne želim da se to shvati u bukvalnom ili kriminalnom kontekstu – rekla je Ivana, koja je nakon razvoda sa decom ostala u Trampovoj kuli, a Donald se preselio u hotel Grand Hajat.

 

Ivanka Tramp - pokretačka snaga porodice: 6 stvari koje sigurno niste znali o Trampovoj mezimici!

 

TEŠKI DANI

 

Početkom sledeće godine, tržište nekretnina počelo je da propada, što je direktno uticalo na Donalda. Bio je u velikim dugovima i nije znao kako da se izvuče iz svega, a u pozajmicama je imao više milijardi dolara. Ubrzo je proglasio bankrot kompanije, a našao se i na ivici ličnog bankrota. Morao je da proda mnoge posede, kao i deonice Plaze i Tramp Hajata, a svoju pažnju okrenuo je ka kazinima u Atlantik Sitiju. Radio je više nego ikada u životu i uspeo je da se izdigne. Taj preokret učinio ga je još slavnijim. Životnu doktrinu izneo je najpre u svom bestseleru Trump: Art of the Deal, a posle krize koju je uspešno prevazišao, i u knjizi Trump: Art of the Comeback. Uporedo s poslovnim i finansijskim razvojem Donalda Trampa, imperija njegovog oca Freda rasla je još većom brzinom. Dok je Donald prolazio kroz agoniju s poveriocima, njegov otac često je priskakao u pomoć. Kada je preminuo 1999, Donald je nasledio oko 200 miliona dolara. Iako se ranije hvalio da će napraviti veću i moćniju imperiju od svog oca, ispostavilo se da je njegov otac izgradio kompaniju koja je mogla da podnese čak i Donaldove ogromne gubitke.

 

makonda-tracker