tužna biografija

Životna priča Hale Beri: Život pun uspona i padova

0
Jednoj od najplaćenijih glumica na svetu, slavnoj Hali Beri, koja je nedavno proslavila pedeseti rođendan, popularnost nikada nije garantovala sreću u privatnom životu‚ a zbog depresije posle razvoda pokušavala je čak i da se ubije. Njenoj tužnoj biografiji doprinosi i činjenica da je rasla uz oca alkoholičara i da se od tinejdžerskih dana bori sa dijabetesom

 

foto: Profimedia


U srednjoj školi bila je odlična učenica, a učestvovala je i u brojnim vannastavnim aktivnostima: bila je predsednica odeljenja, urednica školskih novina, navijačica u sportskoj ekipi, ali i kraljica maturske zabave. Da bi pomogla majci i zaradila džeparac, paralelno sa svim obavezama radila je i u dečjem odeljenju robne kuće Higbee. Od rane mladosti plenila je svojom lepotom koja joj je donela titule mis Ohaja i mis tinejdžerke SAD, a vrhunac je ostvarila 1986. postavši prva pratilja na Izboru za mis Amerike. Iste godine kao prva Afroamerikanka predstavljala je svoju zemlju na Izboru za mis sveta u Londonu i osvojila šesto mesto. Posle toga definitivno je rešila da napusti studije televizijskog novinarstva koje je pohađala na Cuyahoga Community Collegeu u Klivlendu, rešena da kao model započne karijeru u šou-biznisu. Njena početna stanica bila je Čikago, a potom odlazi u Njujork gde je radila kao model za kataloge i jedva sastavljala kraj s krajem.

 

foto: Profimedia


- Živela sam sa beskućnicima u prihvatilištu jer nisam mogla da nađem posao, a mama nije htela novčano da mi pomogne. Ali, devojka mora da uradi ono što je neophodno. Moraš da uspeš kada si ambiciozan i toliko toga želiš, a ne nameravaš da se vratiš kući – pričala je Hali čija je jedna od prvih glumačkih audicija bila za ulogu u Čarlijevim anđelima. Iako je nije dobila, producent Aron Speling rekao joj je da ne odustaje od svog sna da postane glumica. Prva uloga došla je 1989. u seriji Living Dolls, ali je tokom snimanja pala u komu zbog pada šećera u krvi. Iako joj je dijagnostikovan dijabetes tipa dva, to je nije omelo da ostvari svoje snove.

 

 

Nastavak priče i fotografije pogledajte na sledećoj strani...

makonda-tracker