tužna biografija

Životna priča Hale Beri: Život pun uspona i padova

0
Jednoj od najplaćenijih glumica na svetu, slavnoj Hali Beri, koja je nedavno proslavila pedeseti rođendan, popularnost nikada nije garantovala sreću u privatnom životu‚ a zbog depresije posle razvoda pokušavala je čak i da se ubije. Njenoj tužnoj biografiji doprinosi i činjenica da je rasla uz oca alkoholičara i da se od tinejdžerskih dana bori sa dijabetesom
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Holivudska diva Hali Beri (50) primer je osobe koja je postigla gotovo nemoguće i zbog toga je inspiracija mnogim ženama širom planete. Uprkos siromaštvu i zlostavljanju, izrasla je u lepoticu koja se kao prva Afroamerikanka takmičila na Izboru za miss sveta, a potom postala i dobitnica Oskara, Bond devojka i jedna od najplaćenijih glumica. Ovog avgusta napunila je pedeset godina, a iako je načela šestu deceniji, ne izgleda poput većine svojih vršnjakinja. Nakon brojih neuspeha u ljubavi, okrenula se poslu i snimanju filma Otmica.


Hali Marija Beri rođena je 14. avgusta 1966. u Klivlendu, od majke Džudit En koja je bila Engleskinja iz Liverpula i oca Džeroma Berija, Afroamerikanca. Njeni roditelji razveli su se kada je Hali imala svega četiri godina. Majka koja je radila kao medicinska sestra na psihijatriji gde je Džerom bio kurir, nastavila je sama da se brine o njoj i dve godine starijoj ćerki Hajdi preselivši se u Bedford, predgrađe gde su pretežno bili naseljeni belci.


- Otac nas je napustio kada sam imala četiri godine. Nije se obazirao na majku, moju stariju sestru i mene. On je alkoholičar. Dok sam bila mala, mučio je naše kućne ljubimce i tukao moju majku. Dok sam živa ne želim ni da ga vidim ni da ga čujem. Ipak, teško detinjstvo nije me omelo da budem uspešna u poslu – istakla je u jednom intervjuu. Još dok je pohađala osnovnu školu, bila je čvrsto rešena da uspe. Zbog boje svoje kože često je trpela uvrede, ali njena majka naučila ju je da se ne obazire na komentare drugih i hrabro korača napred.


- Mama je u meni razvila svest kako je važno vredno raditi i nikada ne odustati. Uprkos svim omalovažavanjima zbog toga što je sama odgajala decu iz mešovitog braka, uspela je da nam osigura srećno detinjstvo i ničega nismo bile željne.

 

Nastavak priče i fotografije pogledajte na sledećoj strani...

 

makonda-tracker