Ispovest holivudskog glumca koja će vas dirnuti: Kako sam postao pravoslavac (VIDEO)

0
"Tri i po godine proveo sam proučavajući hrišćanstvo, ne poznajući Pravoslavnu crkvu , jer je u Americi dostupna samo katolička i protestantska literatura", priseća se glumac...
foto: Profimedia
foto: Profimedia
Džonatan Džekson
Stil

Džonatan

Nisu svi sajentolozi: Za ove zvezde sigurno niste znali da su pripadnici kultova

Džonatan

Tri i po godine proveo sam proučavajući hrišćanstvo, a ne poznajući Pravoslavnu crkvu , jer je u Americi dostupna samo katolička i protestantska literatura", kaže Džonatan.

foto: Profimedia

Džonatan

Na kraju, milošću Božjom, dok sam se molio, javila mi se misao - jer sam bio očajan, nisam više mogao da budem protestant, nisam mogao da postanem katolik, a hteo sam da budem deo prave Crkve,one o kojoj sam čitao u pismima Otaca i koju nisammogao da nađem - i došla mi je na um misao da proučim Veliku Šizmu, da vidim šta se desilo. I čim se javila ta misao, sve je postalo jasno, kao da su se zvezde poravnale, moje molitve su počele da bivaju uslišene", ispričao je glumac.

Pokreće sopstvenu religiju: Kanije Vest podiže crkvu supruzi Kim Kardašijan!

Džonatan

Bilo je to zanimljivo iskustvo, jer u periodu dok sam čitao razne knjige o Pravoslavnoj crkvi, sanjao sam san u kojem sam bio u jednoj, iako pre toga nisam nikad posetio takvu crkvu. Bilo je vrlo karakteristično, bez klupa, sa ikonama svuda okolo, sa ljudima koji pale sveće, krste se i kreću se po crkvi. Bilo je prelepo, osetilo se prisustvo molitve i probudio sam se sa željom da to i iskusim", priseća se glumac.

Džonatan

To je bila crkva koju sam tražio. Pozvao sam i javio mi se otac Džon Strikland, takođe preobraćenik u Pravoslavlje. To je bio početak", otkriva Džonatan.

foto: Profimedia


Nikad nisam video tako divnu poniznost pred Bogom, ljudi su se krstili tako lepo i govorili: 'Gospode, pomiluj'. I počeo sam da se molim Bogu, nisam želeo da budem nigde drugo, samo tu u telu Hristovom. Nije me bilo briga za svetske stvari i događaje, građenje karijere, samo sam želeo da budem tu", iskreno je rekao Džonatan.

Znate li šta je pogruženje: Ivan Bosiljčić objašnjava pravoslavni običaj (FOTO)

Moram da odam slavu i čast Ocu i Sinu i Svetom Duhu za blagodat i milost koja mi je preko potrebna. Hvala svim monasima sa Svete Gore koji se neprestano mole za ceo svet", rekao je prilikom uručenja jedne od pet Emi nagrada koje je osvojio.

makonda-tracker