za divljenje

Lepe, popularne & pametne: Predstavjamo 5 najpametnijih poznatih dama – jedna ima natprosečni IQ 228!

0

Ove žene su, pored sjajnih karijera, poznate i po svojim akademskim dostignućima, briljantnim idejama i želji za učenjem.

Šakira je među najinteligentnijim poznatim ženama
Šakira je među najinteligentnijim poznatim ženamafoto: Shutterstock / Frederic Legrand - COMEO

Osim što osvajaju scenu, filmsko platno i modne piste, mnoge poznate dame dokazuju da poseduju i izuzetnu inteligenciju koja ih izdvaja u svetu šoubiznisa.

 

Njihov visoki IQ potvrđuje da su se talentu i harizmi pridružili i um i posvećenost koji ih čine pravim inspiracijama.

 

U nastavku je lista pet dama iz sveta slavnih koje se izdvajaju ne samo po talentu već i po inteligenciji.

 

5. Natali Portman – IQ 140

 

Natali je jedna od najinteligentnijih žena u šou biznisu
Natali je jedna od najinteligentnijih žena u šou biznisufoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Oskarovka Natali Portman, poznata po ulogama u filmovima kao što su "Crni labud" i "V za Vendetu", ima IQ od 140 i diplomu sa prestižnog Harvard univerziteta. Portmanova je studirala psihologiju i bila koautor nekoliko naučnih radova dok je balansirala između akademskih obaveza i glume. Njena predanost obrazovanju i nauci, uz neverovatan talenat za glumu, svrstava je među najinteligentnije žene u svetu šoubiznisa.

 

4. Šakira – IQ 140

 

Šakira ima izuzetno visok IQ
Šakira ima izuzetno visok IQfoto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

Šakira je poznata kao svetski popularna pevačica i plesačica, ali ono što mnogi ne znaju jeste da ima i zavidan IQ od 140. Pored muzičkog talenta, Šakira govori više jezika, među kojima su španski, engleski, portugalski i italijanski, i vodi nekoliko obrazovnih projekata kroz svoju fondaciju u Kolumbiji. Njena inteligencija i angažovanost u filantropiji čine je jednom od najinspirativnijih ličnosti u muzičkom svetu.

 

 

3. Šeron Stoun – IQ 154

 

Šeron Stoun ima veoma visok IQ
Šeron Stoun ima veoma visok IQfoto: EPA-EFE/CARMELO IMBESI

Šeron Stoun, holivudska ikona poznata po filmskim hitovima poput „Niske strasti“, oduvek je pokazivala da iza njenog glamuroznog izgleda stoji oštar um. Sa IQ-om od 154, Stounova je često naglašavala značaj obrazovanja, a tokom školovanja je preskočila nekoliko razreda zahvaljujući svojoj inteligenciji. Upisala je univerzitet već sa 15 godina, a njeno interesovanje za umetnost, društvene nauke i humanitarne projekte čini je jedinstvenom kombinacijom lepote i uma.

 

2. Lisa Kudrou – IQ 154

 

Lisa Kudrou ima isti IQ kao Šeron Stoun
Lisa Kudrou ima isti IQ kao Šeron Stounfoto: Profimedia

Iako je poznata po svojoj ulozi naivnog i duhovitog lika Fibi u seriji "Prijatelji", Lisa Kudrou u stvarnom životu poseduje izvanrednu inteligenciju. Kudrow ima diplomu iz oblasti biologije sa "Vassar" koledža i radila je kao istraživač pre nego što se posvetila glumi. Sa IQ-om od 154, Lisa se izdvojila ne samo po talentu za komediju, već i po naučnim interesovanjima koja je nastavila da razvija čak i tokom svoje glumačke karijere.

 

1. Merilin vos Savant – IQ 228

 

Merilin ima neverovatno visok IQ
Merilin ima neverovatno visok IQfoto: Youtube / Printscreen / @dongiller

Na vrhu liste je Merilin vos Savant, koja drži Ginisov rekord za najviši zabeleženi IQ – neverovatnih 228. Iako nije poznata po glumačkoj ili muzičkoj karijeri, Merilin se ističe kao pisac i kolumnista, često odgovarajući na složena naučna i filozofska pitanja. Njena izuzetna inteligencija učinila je da postane inspiracija za mnoge i autoritet u rešavanju intelektualnih izazova, a njen rad nastavlja da inspiriše širom sveta.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Dženifer Lopez i Ben Aflek

 

 

 

makonda-tracker