verovali ili ne

Stekla je njeno poverenje, pa ju je – USMRTILA: Ubica slavne pevačice izlazi na slobodu i želi da radi s velikom zvezdom

0

Iako je osuđena na doživotnu kaznu, Jolanda Saldivar mogla bi uskoro da izađe iz zatvora i navodno već planira svoj povratak u muzičku industriju

Dženifer Lopez u ulozi Selene Kintanilje u filmu 'Selena'
Dženifer Lopez u ulozi Selene Kintanilje u filmu "Selena"foto: Esparza/Katz Productions / Entertainment Pictures / Profimedia

Jolanda Saldivar (63), koja je 1995. godine usmrtila čuvenu latinoameričku pevačicuSelenu Kintanilju, uskoro bi mogla da se nađe na slobodi i već razmišlja o svojoj mogućoj karijeri po izlasku iz zatvora.


Kako prenosi Hola!, Saldivarova bi mogla da bude puštena na uslovnu slobodu u martu 2025. godine, a sada je navodno izrazila želju da se vrati u muzičku industriju i ima ambicije da sarađuje s kolumbijskom muzičkom zvezdom Šakirom.


U svom nedavnom intervjuu za BBC, Jolanda Saldivar je izjavila da je njen glavni cilj po izlasku iz zatvora da se reintegriše u društvo i pronađe posao. Ipak, njene želje izazivaju čuđenje u javnosti zbog toga što ponovo planira da radi za veliku latino zvezdu.

Ona je nekada vodila Selenine butike i klub obožavalaca, a nakon što je pevačica otkrila da je Saldivarova proneverila sredstva, došlo je sukoba u kom je Jolanda ubila Kintanilju.

 


Ko je Jolanda Saldivar?


Nekadašnja medicinska sestra Jolanda Saldivar bila je velika obožavateljka Selene Kintanilje, pa je počela da vodi njen zvanični klub obožavalaca u San Antoniju. Uskoro su se njih dve sprijateljile, a cela Selenina porodica stekla je toliko poverenja u nju o da je 1994. Jolanda postala menadžerka Seleninih butika, a osam meseci kasnije i njena agentkinja.


Nakon izvesnog vremena je, međutim, broj zaposlenih u dvema prodavnicama naglo počeo da opada, a pročulo se da Jolanda otpušta radnike koji joj se ne dopadaju.

Selena isprva nije verovala u te optužbe, koje je njen otac pak shvatao ozbiljno, te je zamolio pevačicu bude na oprezu. U međuvremenu je sve više fanova zvalo Kintaniljinog oca sa žalbom da ne dobijaju ništa od kluba za koji su redovno plaćali članarinu, da bi zatim bilo otkriveno da je Jolanda prisvojila više od 30.000 dolara od butika i čekova.


Nakon što se Selena suočila s Jolandom, došlo do burne rasprave, a Jolanda je, kad je pevačica krenula da izađe iz sobe, iz torbice izvadila pištolj i pucala Seleni u leđa. Pevačica je nakon nekog vremena preminula zbog gubitka krvi i zastoja srca.

 


Jolanda Saldivar je potom proglašena krivom za ubistvo i osuđena na doživotnu zatvorsku kaznu.

 

BONIS VIDEO

Srbin koji je oduševio Džej Lo

 

makonda-tracker