krajnje neobično

Pilot Inspektor, Jabuka, Tehnomehanikus... samo su neka na listi najbizarnijih imena dece poznatih ličnosti

0

U želji da njihova deca budu jedinstvena poznate ličnosti često umeju da preteraju sa bizarnim izborom imena.

Ilon Mask i Grajms imaju najčudnija imena za decu
Ilon Mask i Grajms imaju najčudnija imena za decufoto: Theo Wargo / Getty images / Profimedia

Holivudski svet poznat je po mnogim ekscentričnostima, a kada je reč o imenima dece slavnih, mašta zvezda često nema granica.

 

U želji da budu jedinstveni, mnogi poznati roditelji daju svojoj deci neobična imena koja izazivaju pažnju i komentare širom sveta.

 

Mnoga od ovih imena plešu na granici između smešnog i bizarnog, a u nastavku teksta izdvajamo najotkačenije primere.

 

1. Jabuka Martin

 

Jedno od najpoznatijih neobičnih imena je svakako Epl (Jabuka), koje su dali Gvinet Paltrou i Kris Martin svojoj ćerki. Ime je inspirisano voćem koje simbolizuje zdravlje i jednostavnost, a Gvinet je izjavila da ga je izabrala zbog njegove "lepote i čistoće".

 

2. Pilot Inspektor

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pilot (@inspeklee)

Još jedan primer je ime Pilot Inspektor, koje su odabrali glumac Džejson Li i njegova supruga za svog sina. Inspiracija je došla iz pesme benda Grandaddy pod nazivom "He's Simple, He's Dumb, He's the Pilot". Iako je ime neobično, roditelji su želeli nešto jedinstveno što će odražavati njihovu umetničku prirodu.

 

3. Plavi Bršljen

 

Blu Ajvi Karter
Blu Ajvi Karterfoto: Amy Sussman / Getty images / Profimedia

Slavni par Bijonse i Džej Zi dali su svojoj ćerki ime Blu Ajvi (Plavi Bršljen), koje takođe ima simboličku vrednost. Plava boja ima posebno značenje za par, dok "Ivy" (Bršljen) predstavlja broj četiri na rimskom, koji je bitan broj u njihovim životima.

 

4. X Æ A-12 i Tehnomehanikus

 

Ilon Mask, poznat po svojim inovacijama i nekonvencionalnom pristupu, nadmašio je sva očekivanja kada je svom sinu dao ime X Æ A-12. Ime je kombinacija matematičkih simbola, slova i brojeva, što odražava Maskovu fascinaciju tehnologijom i naukom, baš kao i ime drugog Ilonovog deteta sa Grajms, koje glasi Tehnomehanikus.

 

5. Raketa, Trkač, Pobunjenik, Odmetnik & Rianon

 

Slavni režiser Robert Rodrigez je, pak, otišao u potpuno drugom pravcu kada je svojoj deci dao imena inspirisana superherojima i filmskim likovima. Njegovi sinovi se zovu Rocket (Raketa), Racer (Trkač), Rebel (Pobunjenik), Rogue (Odmetnik) i Rhiannon (Rianon), imena koja su podjednako neobična i puna avanturističkog duha.

 

Dok se većina ljudi drži tradicionalnih imena, ove holivudske zvezde su pokazale da kada je reč o njihovoj deci, kreativnost nema granica. Ova neobična imena sigurno će izazvati osmehe i zbunjenost, ali i ostati zapamćena kao deo unikatnih identiteta njihove dece.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Dženifer Lopez i Ben Aflek

 

makonda-tracker