srceparajuća priča

Da li ste znali da Nikol Riči nije biološka ćerka slavnog pevača? Neobična priča Lajonela Ričija i njegove mezimice

0

Ovo je priča koja će mnoge iznenaditi ali i raznežiti

foto: Rodin Eckenroth / Getty images / Profimedia
foto: Rodin Eckenroth / Getty images / Profimedia

Nikol Riči (42) poznata je po svojim angažmanima u najrazličitijim sferama šou biznisa poput muzike, filma i rijaliti televizije, ali ono po čemu je ipak najpoznatija jeste njena slavna porodica.

 

Naime, njen otac je ni manje ni više nego čuveni pevač i kantautor Lajonel Riči koji pored nje ima još jednu, mlađu ćerku Sofiju.

 

Još otkako su 2000-ih ona i njena najbolja drugarica Pariz Hilton harale ulicama Los Anđelesa ova it devojka ne prestaje da intrigira javnost, a malo ko zna da joj Lajonel kog toliko voli zapravo nije biološki otac.

 

Nikol Kamil Eskovedo rođena je 21. septembra 1981. godine u porodici američkog muzičara Pitera Eskoveda i njegove supruge Karen Mos.

 

Neskladni bračni par imao je dosta finansijskih problema, a kako je Piter konstantno putovao zbog raznih muzičkih angažmana, malena Nikol živela je njihovim nomadskim životom.

 

Lajonel Riči prvi put ugledao je ovu tada dvogodišnjakinju na koncertu Princa 1983.  u Los Anđelesu. Devojčica se vrtela oko bine sa dairama u rukama i potpuno osvojila srca prisutne publike, pa i samoga Ričija.

 

Poznati pevač oduševljeno se igrao sa Nikol još neko vreme nakon koncerta, a kako je jednom priznao u razgovoru za Huffington Post, nakon toga na nju više nije ni pomišljao.

 

Prošlo je nekoliko nedelja od tada – Lajonel ponovo sreće šarmantnu devojčicu i saznaje da njeno detinjstvo blago rečeno nije tako sjajno kao što bi neko mogao da pomisli da jeste.

 

– Bili smo pomalo zabrinuti zbog klinke koja ne ide na turneje jer dvogodišnjaci moraju da budu na jednom mestu – rekao je muzičar o svojoj i reakciji supruge Brende na ovu neobičnu situaciju.

 

Kako Lajonel i Brenda nisu imali svoje dece a bilo im je beskrajno žao malene Nikol, njenim roditeljima dali su ponudu koja se ne čuje svaki dan.

 

– Ne znam kako smo ušli u razgovor, ali sam rekao: "Zašto ne ostavite malu ovde?" – ispričao je jednom prilikom Riči.

 

Uskoro su Piter i Karen otišli na turneju, a Nikol je zaista ostala sa poznatim holivudskim parom koji ju je od samoga početka prigrlio kao da je njihova.

 

– Trebalo mi je možda godinu dana da se zaljubim u nju, bila je neodoljiva, a do tada me je već zvala "tata" – ispričao je pevač u jednom intervjuu.

 

Vreme je prolazilo, a njeni biološki roditelji nisu marili niti pitali za nju. Kada je Nikol navršila 9 godina, Lajonel ju je i zvanično usvojio.

 

– Rekao sam: "Okej, pazi šta ćemo da uradimo: ti ćeš da učiniš da svi žele da budu ti koji su te usvojili. Ti ćeš učiniti da svako u tvojoj porodici žali što te nije uzeo kod sebe." Tada sam rekao – usvajamo je – ispričao je pevač.

 

Kako je istakao, još uvek jasno pamti trenutak u sudnici kada je doneta odluka da je Nikol ubuduće njegova ćerka i pred zakonom.


Ipak, Nikol Riči nije uvek bilo lako – njen otac je pričao kako je uvek strepela da će biti ostavljena iz, prema njegovim rečima, "očiglednih razloga".


– Prosleđivali su te svim članovima porodice. Sećam se da sam ti ja rekao da te nikada neću ostaviti – pomenuo je Lajonel u zajedničkom intervjuu koji je dao s Nikol pre nekoliko godina.

 

Što se tiče njenih bioloških roditelja, Karen Mos ne krije da joj je bilo veoma teško, iako je bila zahvalna Ričijevima što brinu o njenoj ćerki.


– Srceparajući deo je trenutak kada je Nikol Eskovedo postala zvanično Nikol Riči. Imala sam osećaj da sam je izgubila. Mi smo je izgubili – rekla je Karen u jednom od svojih retkih intervjua.


Lajonel i Nikol su i danas, kada je ona odrasla žena sa svojom porodicom, veoma bliski, a kad god ne mogu da se vide, čuju se telefonom i najviše se smeju upravo kada su jedno s drugim.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Četrdeseti rođendan Nikol Riči

 

makonda-tracker