sećanja "zgodnu ženu"

Ni za sto života ne biste pogodili: Zašto je Džulija Roberts "uništila" svoj najpoznatiji stajling u karijeri?

0

Haljina koju bi i danas mnogi smatrali previše slobodnom napravila je "bum" te 1990. godine, a delom je bila zaklonjena običnim sportskim duksom – ali ne zbog proreza i dužine

Džulija Roberts u filmu 'Zgodna žena'
Džulija Roberts u filmu "Zgodna žena"foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Holivudska glumica i oskarovka Džulija Roberts (56) dala je intervju za britanskog izdanje magazina Vogue, u kom je pričala o mnogim detaljima iz svoje karijere i privatnog života.


Glumica je otkrila da zbog toga što je majka troje dece nikada ne skida odeću ispred kamera, kako se neguje i još mnogo, mnogo toga, a osvrnula se i na nezaboravan stajling koji je nosila u filmu "Zgodna žena".


Džulija je u ovom čuvenom ostvarenju igrala prostitutku Vivijan, a u filmu je čest o nosila belo-plavu haljinu čiji gornji i donji deo sastavljeni alkom. Vrlo provokativna za to vreme, ova kreacija je upotpunjena – običnim duksom vezanim oko struka, a sada se ispostavilo da to nije bilo samo da bi Vivijan delovala opuštenije.

 

Džulija Roberts u filmu 'Zgodna žena'
Džulija Roberts u filmu "Zgodna žena"foto: Silver Screen Partners IV / AFP / Profimedia

U pitanju je bio komad koji je imao funkciju da glumica pred kamerama bude samouverenija, verovali ili ne.


Mislila sam da mi je zadnjica velika, pa sam nosila duks tako u filmu – priznala je sada Džulija Roberts.


Ona je otkrila još neke interesantne detalje o nezaboravnoj kreaciji koja je ušla u istoriju filma.


Smešna stvar u vezi s tom haljinom je što je koštala, mislim, oko 20 dolara – rekla je. – Mislim da je bila crno-bela, pa ju je kostimograf izmenio da bude malo drugačija.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nineties Milk (@90smilk)


Glumica je u "Zgodnoj ženi" nosila i crne čizme preko kolena, za koje je priznala da su bile veoma neudobne, pre svega zbog materijala i tanke i visoke štikle, a i danas je zbunjena izborom nakita koji je nosila.


Zašto sam nosila plastičnu kokošiju nožicu kao aksesoar, zaista ne znam – rekla je Džulija.


Ona je ispričala i da nosi lepe uspomene na rad s Merilin Vens, kostimografkinjom na snimanju ovog filma, koja je napravila kultnu crvenu haljinu koju njen lik Vivijan nosi nakon svoje transformacije i braon toaletu s tufnicama.

 


Sećam se da je prilično prinula o tome kako se osećam u odeći jer mi nije prijatno da nosim kao oskudne stvari, a ona je to imala na umu i poštovala – rekla je Džulija.
 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Elegantna haljina Viktorije Bekam

 

makonda-tracker