drugi ugao

"Ne želim da gubim prilike, neću da budem ogorčena": Ispovest slavne glumice o SUROGAT MAJČINSTVU koju su mnogi osudili

0

Dok slavni uglavnom biraju da im surogat majka donese decu na svet jer oni ne mogu, poznata glumica ne krije da je imala drugačije razloge

Džejmi Čang postala je mama pre dve godine
Džejmi Čang postala je mama pre dve godinefoto: MICHAEL SIMON / INSTAR Images / Profimedia

Surogat majčinstvo ovih dana je česta tema u Srbiji, nakon što je pevačica Marija Šerifović saopštila da je na taj način postala majka.


Nemali broj poznatih ličnosti u svetu takođe je uz pomoć surogat majke ostvarilo san o roditeljstvu, a uglavnom se za to odlučuju kada druge opcije da dobiju biološko dete nema.


Kim Kardašijan je zbog stanja placenta accreta dvoje dece dobila na ovaj način, Sara Džesika Parker odlučila se za to nakon višegodišnje borbe da proširi porodicu, dok su pevač Elton Džon i njegov suprug dvaput angažovali surogat majke iz očiglednih razloga.

Međutim, glumica Džejmi Čang imala je drugačije razloge, o kojima je pričala otvoreno, uprkos ogromnoj osudi javnosti. Američka TV i filmska glumica, koja je igrala u filmovima "Mamurluk 2" i seriji "Lavkraftova zemlja", dobila je 2021. blizance, dvojicu dečaka, a za Today je priznala da nije donela ovu odluku iz zdravstvenih razloga ili poteškoća da iznese trudnoću.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Chung (@jamiejchung)


Prema njenom priznanju, ona je strahovala kako bi pauza zbog trudnoće uticala na njenu karijeru.


Bila sam prestravljena stavljanjem svoj život na pauzu na više od dve godine – rekla je Džejmi. – U mom poslu, imam osećaj da budete lako zaboravljeni ako ne radite već mesec dana nakon prethodnog posla. Stvari se u ovome što mi radimo odvijaju vrlo brzo.


Njen suprug Brajan Grinberg, s kojim je u braku od 2015, odlučili su se stoga za surogat majčinstvo, za koje Džejmi veruje da je stigmatizovano u današnjem društvu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Chung (@jamiejchung)


Mislim da i dalje postoji malo sramote. To još uvek nije uobičajeno, a mi nismo bili spremni za osudu – rekla je Džejmi. – Ljudi verovatno misle "Oh, ona je tako sujetna. Nije htela da bude trudna".


Kako je glumica istakla, ona se plašila da će izgubiti sve na čemu je radila godinama ukoliko napravi dužu pauzu.


Celog života sam radila da dođem do toga gde sam sad. Ne želim da gubim prilike. Ne želim da budem ogorčena – izjavila je Džejmi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Chung (@jamiejchung)


Njena ispovest privukla je mnogo negativnih komentara na društvenim mrežama, a glumica nije to komentarisala već je nastavila da uživa sa svojom porodicom i paralelno radi na brojnim projektima.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Tema: Surogat majčinstvo

 

makonda-tracker