javila se iz bolnice

"U životu nisam popušila cigaretu!" Glumici iz serije koju Srbija obožava otkriven RAK PLUĆA

0

Popularna komičarka i glumica iznenadila je sve oglasivši se na društvenim mrežama iz bolnice, gde boravi zbog operacije karcinoma

Kejt Mikuči igrala je u seriji 'Štreberi'
Kejt Mikuči igrala je u seriji "Štreberi"foto: CBS / Planet / Profimedia

Poznata glumica i komičarka Kejt Mikuči (43) odlučila je da podeli s pratiocima na TikToku kroz kakvu borbu prolazi nakon što je operisana zbog dijagnoze raka pluća.


Ona je objavila video u kom se našalila da je u pitanju njen SickTok (eng. "bolesni tok"), budući da se snimala u bolničkom krevetu, a otkrila je da je imala sreću da joj se bolest utvrdi na vreme.


U bolnici sam jer sam juče imala operaciju raka pluća, primećen je vrlo rano – naglasila je Kejt. – Prilično je čudno jer u životu nisam popušila cigaretu, tako da sam bila iznenađena, ali pretpostavljam da se to dešava. Najbolja vest je to što je otkriven rano, izvadili su ga i dobro sam.

Kejt Mikuči, koja je u seriji "Štreberi" igrala Radžovu devojku Lusi, podelila je i kako joj je dijagnostikovan kancer.

Nešto u mojoj krvnoj slici je bilo vrlo visoko. Zato sam otišla preventivno kod lekara i on je uradio neke analize. Pregledao mi je srce i tada je primetio tačku u predelu pluća – ispričala je glumica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Micucci (@katemicucci)

Rak pluća u Srbiji


Rak pluća je oboljenje koje može da se leči ukoliko se otkrije u početnim fazama, a Srbija je, nažalost, druga zemlja u Evropi po smrtnosti od ovog kancera. Zbog toga je veoma važno znati simptome raka pluća i redovno posećivati lekara.

 

Karcinom pluća napreduje brzo, a svakog dana se on otkrije kod skoro 20 osoba, dok 13 pacijenata izgubi borbu.


Godišnje oboli 7.000 ljudi, umre oko 5.000, a pušenje je glavni faktor rizika, naveo je pre nekoliko meseci za RTS direktor Klinike za pulmologiju Univerzitetskog kliničkog centra Mihailo Stjepanović.

 

BONUS VIDEO

Šenon Doerti o borbi protiv raka

 

makonda-tracker