"odgovor nije zanimljiv i dug"

Pričali su da talentovaniji glumac nije hodao Zemljom: Gde je nestao omraženi kralj Džofri iz "Igre prestola"?

0

Uz njegovu scenu smrti svi su navijali i slavili – toliko je Džek Glison maestralno igrao jednog od najomraženijih likova u čuvenoj seriji. I dok su svi pričali da će on postati legenda, glumac je okrenuo leđa slavi i milionima

Džek Glison kao kralj Džofri u 'igri prestola'
Džek Glison kao kralj Džofri u "igri prestola"foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

U periodu od 2011. do 2014. emitovane su prve sezone serije "Igra prestola" i na svetu nije bilo većeg i popularnijeg projekta, a od jednog od vodećih negativaca u njoj – nije bilo omraženijeg lika.


Iako je konkurencija u seriji kao što je "Igra prestola" ogromna kada pričamo o negativnim likovima, mladi princ i kralj Džofri Barateon za kratko vreme postao je onaj koga svi obožavaju da mrzi.

 

To je bio ogroman uspeh kada se uzme u obzir da je irski glumac Džek Glison, koji je tumačio ovu ulogu, bio jedan od najmlađih u ekipi – još imao ni 20 godina kada je stekao svetsku slavu s ovim projektom.

 

Scena Džeka Glisona u seriji 'Igra prestola'
Scena Džeka Glisona u seriji "Igra prestola"foto: Sunset Box / Allpix Press / Profimedia

Bila je to, ipak, samo jedna u nizu uloga Džeka Glisona, koji je ranije igrao u filmovima "Vladavina vatre", "Betmen počinje", "Pečurke", "Sjaj duge"... Ništa mu, međutim, nije donelo prepoznatljivost kao uloga razmaženog, sadističkog, podlog kralja Džofrija, koji je, ispostavilo se, bio prelomna tačka za Glisona.

Šta se desilo sa Džofrijem iz "Igre prestola"?


Umesto da nastavi vredno da radi i gradi svoju karijeru, on je posle "Igre prestola" odlučio da se povuče. Iz glume se otišao 2014. godine, a vraćao se povremeno i u pažljivo biranim projektima. Kako je priznao jednom prilikom, sa Džofrijem Barateonom mu je gluma bila sve manje prijatna, a nije mu pao lako teret svetske slave.


Odgovor nije ni zanimljiv ni dug – priznao je glumac za The Independent. – Ja glumim od osme godine. Jednostavno sam prestao da uživam koliko sam ranije.

 


A sada postoji verovatnoća da ću se time baviti za život, dok je ranije bilo nešto što sam radio iz zabave sa svojim prijatelja, tokom leta. Uživao sam. Ali kad vam nešto postane izvor prihoda, promeni se vaš odnos prema tome. Nije da sam zamrzeo glumu, samo ne želim to da radim – dodao je Džek Gluson.


Posebno mu je bilo teško da se nosi s ogromnom popularnošću.


To što sam postao poznat bilo je nešto iz čega sam odmah poželeo da se izvučem. Mrzeo sam to površno uzdizanje – istakao je glumac.


U međuvremenu, on se oženio svojom dugogodišnjom devojkom Rošin O'Mahoni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jack Gleeson (@gleeson1542)

Igrao je u nekoliko navrata u pozorištu, a u poslednje vreme počeo je da se vraća i ispred kamera. Tako je pre dve godine igrao u filmu "Rebekin dečko", uskoro ćemo ga gledati u irskom trileru "U zemlji svetaca i grešnika", a pojavio se i u seriji "Seksualno obrazovanje" u ulozi Moa.

 

BONUS VIDEO

Srpski Trg glumaca

 

makonda-tracker