njen izbor

Mnogo godina ranije — to je uradila i njena majka: Najstarija ćerka Anđeline Džoli i Breda ODREKLA se očevog prezimena

1

Sva deca Anđeline Džoli i Breda Pita nosila su prezimena Džoli-Pit, ali to više nije slučaj.

Zahara, Šajlo i Noks fotografisani u šetnji
Zahara, Šajlo i Noks fotografisani u šetnjifoto: Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Zahara, najstarija ćerka Anđeline Džoli i Breda Pita, krenula je da pohađa prestižni koledž Spelman u Atlanti.

 

Anđelina Džoli nikada nije krila koliko je ponosna na svoju decu, Medoksa, Zaharu, Paksa, Šajlo i blizance Vivijen i Noksa, koje ima s bivšim suprugom Bredom Pitom. Ona uvek ističe koliko su njena deca neverovatna, a s druge strane, iako je prvo troje dece usvojila, nikada ih nije razdvajala od biološke.

 

Osim toga, uvek ih je osnaživala da vole i poštuju svoje neameričko poreklo, što se danas na njima i primećuje, kako su odrasli.

Zahara Džoli-Pit ima 18 godina, započela je novo razdoblje u svom životu, a čini se da se odlučila i za veliku promenu, te da se više uopšte ne preziva Džoli-Pit. Ona je uradila nešto slično kao i njena majka, koja se odrekla očevog prezimena.

 

Zahara je primljena u prvo sestrinstvo crnkinja u istoriji, Alfa Kapa Alfa, a što se moglo videti po mnogobrojnim video-snimcima koji se šire društvenim mrežama.

Primanje novih članica u sestrinstvo je proteklo u znaku pesme i plesa, kao i lepog raspoloženja za dobrodošlicu, a svoj momenat predstavljanja imala je i Zahara.

 

Ona je samouvereno i uz aplauz stala ispred okupljenih ljudi i rekla: "Zovem se Zahara Marli Džoli".

 

Time je pokazala da je, evidentno, stala na majčinu stranu u brakorazvodnoj parnici svojih slavnih roditelja i odrekla se očevog prezimena Pit.

 

Zahara sa mamom Anđelinom i sestrom Šajlo
Zahara sa mamom Anđelinom i sestrom Šajlofoto: Profimedia, Stefano Colarieti / LaPresse

Zahara nije imala tremu, verovatno jer je od malih nogu u porodici koju su u stopu pratili fotografi, mediji i paparaci, a koledž koji pogađa je mesto koje propagira obrazovanje žena afričkog porekla.

 

Bonus video

ON IMA ISTO IME I PREZIME KAO ČUVENI SRPSKI KNJIŽEVNIK: Mladog glumca u Sarajevu nagradili POSEBNOM NAGRADOM

 

makonda-tracker