emotivno

Oca se ne seća, a sada je za rođendan dobila – NEŠTO NJEGOVO: Ovu proslavu ćerka Hita Ledžera neće zaboraviti

0

Kada je ostala bez svog slavnog tate, Matilda nije imala ni tri godine, a još jedan rođendan bez njega sada je proslavila imajući na umu njegov beskrajni dar

Hit Ledžer preminuo je 2008. godine, a tokom kratke karijere ostvario je mnogo uspešnih uloga i postao miljenik publike
Hit Ledžer preminuo je 2008. godine, a tokom kratke karijere ostvario je mnogo uspešnih uloga i postao miljenik publikefoto: EPA/DANNY MOLOSHOK

Australijski glumac Hit Ledžer, koji je preminuo pre više od 15 godina, napustio nas je veoma mlad, pre svog 30. rođendana, ali je iza sebe ostavio mnogo uloga koje su ušle u istoriju svetske kinematografije.


Iza njega je ostalo i jedno dete, devojčica po imenu Matilda, koju je Ledžer dobio s koleginicom Mišel Vilijams. U trenutku očeve smrti, ona je imala tek nešto više od dve godine, pa se ne seća mnogo toga o trenucima koje je provela s tatom i uglavnom ga gleda na starim fotografijama i u filmovima.


Za jedan od njih – "Mračnog viteza" – Hit Ledžer je posthumno nagrađen Oskarom, a upravo se ovo priznanje sada našlo u rukama njegove ćerke.

 

Kako piše portal New Idea, Matilda je 28. oktobra napunila 18 godina, a njena majka Mišel Vilijams joj je tim povodom organizovala netipično rođendansko slavlje. Ona je, naime, upriličila zabavu putem platforme Zoom, kako bi Matilda mogla da slavi i s australijskim delom svoje porodice, a Ledžerovi su Hitovoj ćerki poklonili njegovog Oskara.

 


Ova statueta je već godinama čuvana u muzeju u Pertu, Hitovom rodnom gradu, a glumčev otac Kim i majka Sali su  još 2016. rekli da će je u nekom trenutku dati Matildi.


Sve je tu za Matildu i kada bude mogla da postane vlasnica, sve je njeno – rekao je njen deka.


Nije poznato mnogo detalja o tome kako je Oskar došao do Matilde i kako je ona reagovala, ali nema sumnje da je ovo za nju bio emotivan trenutak.


Nakon smrti Hita Ledžera, Mišel Vilijams se sa ćerkom iselila iz njihovog stana u Bruklinu kako bi devojčica odrastala u privatnosti, pa su prešle na imanje u saveznoj državi Njujork. Glumica je istakla da žudi za normalnim životom i da je za ćerku želela zdravo okruženje nakon što se devojčica našla u centru pažnje medija posle iznenadne smrti njenog oca.

 

 

S obzirom na to, o Matildi se ne zna mnogo, a tek povremeno paparaci uspevaju da je fotografišu i uvek primetimo – ista je kao njen slavni tata.

 

BONUS VIDEO

Kako se nasleđuje imovina posle smrti partnera?

 

makonda-tracker