uvek je to znao

"Niko i ništa nije moglo da ga ubije... Osim MAME!" Otac slavnog glumca preminuo na bizaran način – a to je i očekivao

0

Celog života, otac čuvenog oskarovca bio je uveren da će tako napustiti svet, što se na kraju obistinilo

metju mekonahi na snimanju filma 'Gospoda'
metju mekonahi na snimanju filma "Gospoda"foto: Headlinephoto / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Američki glumac Metju Mekonahi spada u holivudske zvezde koje ne pričaju mnogo o svom privatnom životu, pa tek poneki detalj dospe do medija.


Međutim, kada je u pitanju njegov odnos s majkom Meri Ketlin Mekejbn nekadašnjom vaspitačicom i autorkom više knjiga, saznali smo mnogo toga o problemima koje su oni imali u prošlosti.


Oskarovac i njegova majka godinama nisu komunicirali jer je ona medijima otkrila privatne detalje iz njihovog života, pustila je televizijske ekipe u kuću u kojoj je odrastao i otkrila na kom mestu je prvi put spavao sa nekom devojkom.

 

Metju Mekonahi na dodeli Oskara s majkom Meri i suprugom Kamilom
Metju Mekonahi na dodeli Oskara s majkom Meri i suprugom Kamilomfoto: Jim Smeal/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon što dugo nisu imali nikakav odnos, oni su se pomirili, glumac je sve oprostio majci, a tokom pandemije virusa korona Meri Ketlin se čak uselila u njegov porodični dom.


Bilo je teško osam godina, ali prošlo je. Sve je dobro – rekao je Metju u podkastu Džejde Pinket Smit "Razgovori za crvenim stolom".


Razgovarao bih sa njom i nekoliko dana kasnije bismo završili u novinama. Rekao sam joj da ne priča to, da je to između nas. Postala je drugačija osoba. Ali, niko nije savršen... Oprostio sam joj, nije njena krivica. Samo sam morao da postavim neke granice i bilo je to napornih osam godina u našem odnosu – objasnio je tada Metju.

 

Mekonahiju nije bilo lako odrastanje pored Meri Ketlin i oca Džejmsa, budući da su njegovi roditelji imali vrlo složen odnos. Oni su se dvaput razvodili i triput venčavali, što je teško padalo glumcu i njegovoj starijoj braći Majklu i Patriku.

 

U svojim memoarima, brak svojih roditelja opisao je kao oluju iznad Tihog okeana.

 

američki glumac metju mekonahi
američki glumac metju mekonahifoto: EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS

Njihov odnos bio je prepun strasti do Džejmsovog poslednjeg daha – bukvalno. Naime, kako je Metju Mekonahi ispričao u svojoj autobiografiji "Zelena svetla", njegov otac je preminuo tokom intimnog odnosa.


Mama me je pozvala. "Tata ti je umro." Kolena su mi klecnula. Nisam mogao da poverujem. To je bio moj tata. Niko i ništa nije moglo da ga ubije. Osim mame – napisao je glumac.


Kako je istakao, Džejms se tokom čitavog života tvrdio da će ovaj svet napustiti u zagrljaju Meri Ketlin, što se na kraju obistinilo.


Uvek je braći i meni govorio: "Momci, kada odem, to će biti dok budem vodio ljubav s vašom majkom" – prisetio se Mekonahi. – A onda se to i dogodilo. Imao je srčani udar nakon orgazma.


Ipak, glumac nije želeo da njegova majka starost provede sama. Dok je snimao film "Gospoda", zbližio se s britanskim glumcem Hjuom Grantom, a njih dvojica dobila su ideju da spoje svoje roditelje.

Njegov otac ima 91 godinu, moja majka 88 – rekao je Mekonahi. – Sledeće nedelje će se upoznati i verovatno ih u nastavku večeri nećemo videti.


Mi smo im organizovali izlazak, biće vrelo. Mogli bismo profesionalno da se bavimo provodadžisanjem. Ali morali biste da budete stariji od 85 godina – dodao je Grant.


Nije, međutim, poznato koliko je ova veza trajala, ako se uopšte i dogodila.

 

 

BONUS VIDEO

Milan Kalinić u emisiji Realna priča

 

 

makonda-tracker