tuga

OBOŽAVALI smo ga u "Čistoj hemiji" i "Bolje pozovite Sola": Preminuo čuveni glumac

0

Glumac iz čuvenih serija preminuo je u svom domu nakon kratke bolesti.

ako ste gledali 'čistu hemiju' ili 'bolje pozovite sola', svakako se sećate hektora salamanke, a glumac koji ga je odigrao, mark margolis, preminuo je
ako ste gledali "čistu hemiju" ili "bolje pozovite sola", svakako se sećate hektora salamanke, a glumac koji ga je odigrao, mark margolis, preminuo jefoto: Profimedia/, ©AMC/courtesy Everett Collection

Glumac Mark Margolis, verovatno najpoznatiji po odigranom liku kralja droge Hektora Salamanke, koji je bio strah i trepet u Albukerkiju u serijama "Čista hemija" (Breaking Bad) i "Bolje pozovite Sola" (Better call Saul), preminuo je na Mehnetnu.

 

Imao je 83 godine, a njegova smrt potvrđena je od strane njegovog sina Morgana Margolisa.

 

 

Margolis je iza sebe ostavio više od 160 uloga u filmovima i na televiziji, a vredno je pomenuti Scarface i komediju Džima Kerija Ajs Ventura (1994).

 

Pojavljivao se u filmovima Pi, Rekvijem za snove, Fontana, Crni labud, Noa...

 

Ipak, uloga Hektora Salamanke ga je proslavila  među milionima gledalaca, a donela mu j enominaciju za Emi 2012. godine za izvanrednog sporednog glumca u dramskim serijama.

 

 

Mada u "Čistoj hemiji" nije govorio, on je fenomenalno odglumio lik vođe kartela koji je izgubio moć govora, mogućnost da hoda, i sve vreme kulja od besa i želje za osvetom.

 

— Svi misle da je tako teško glumiti bez teksta, a ja se šalim da sam već kažnjen time što glumim bez kose godinama i da mi to nije problem — našalio se Margolis u intervjuu 2012. godine za Fast Company.

 

 

Glumac Brajan Krenston oprostio se od svog prijatelja i kolege.

 

Mark Margolis je bio odličan glumac i divan čovek. Zabavan i duhovit van seta, zastrašujuć na setu — napisao je čuveni Volter Vajt na Instagramu.

 

Bonus video

Preminuo David Albahari:

 

makonda-tracker