neverovatno

Kobna igra sudbine: Između lika slavnog glumca iz TITANIKA koji je preminuo i PODMORNICE SMRTI postoji ZAPANJUJUĆA veza

0

I najvećim režiserima današnjice teško da bi palo na pamet da naprave ovakav zaplet.  

Jedna od najemotivnijih scena iz Titanika
Jedna od najemotivnijih scena iz Titanikafoto: Youtube Printscreen

Prošle nedelje jedna od glavnih tema u svim svetskim medijima bila je vest o nestaloj, a kasnije se ispostavilo - podmornici smrti, koja je zaronila sa namerom da obiđe olupinu potonulog broda Titanik. 

 

Svi članovi posade podmornice Titan su, nažalost, preminuli, a među njima je bio i kapetan Stokton Raš, ujedno i izvršni direktor i osnivač kompanije "OceanGate", koja je i organizovala ovu ekspediciju.

 

Jedan od glumaca iz čuvenog filma Titanik sa Leonadrom Dikapriom i Kejt Vinslet, Lu Polter, je preminuo potvrdili su danas strani mediji. 

 

A između ovog glumca i Titana, koji je u međuvremenu nazvan "podmonica smrti", postoji jedna zapanjujuća veza. 

 

Naime, supruga Stoktona Raša, kapetana podmornice Titan, vodi poreklo od od jednog izuzetno bogatog para iz Njujorka, koji se utopio te kobne noći daleke 1912. godine na čuvenom Titaniku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Current (@thecurrentpk)

To su Isidor i Ida Štraus, dobrostojeći bračni saputnici kojima je na Titaniku pre više od jednog veka bilo čak i ponuđeno mesto u čamcima za spasavanje u koje su se ukrcavali putnici broda.

 

Prednost za mesto u čamcima su imale žene, kao i važniji i ugledni građani. Ida je, logično, imala mesto pošto je bila dama, dok je Isidor bio pošto je bio bivši kongresmen.

 

No, hrabri Isidor nije želeo da se ukrca na čamac, dok sve dame i mališani prethodno ne budu iskracni, a Ida odlučila da ostane sa svojim suprugom.

 

Ida i Isidor, koji su u skladnom braku punom ljubavi bili oko četiri deceniji, su tako zajedno izgubili živote na Titanku. 

A koja je zapanjujuća veza između Lu Poltera i svega ovoga?

 

Lu Polter je u filmu Titanik tumačio upravo lik Isidora Štrausa. Preminuo je svega nekoliko dana nakon nesreće sa podmornicom Titan.

 

A scena u kojoj se vidi kako Lu kao Isidor zajedno sa ženom leži zagrljen na krevetu i čeka da potone Titanik i da nakon 40 godina braka umru zajedno, pošto su oboje zarad drugih odbili da se ukrcaju na čamce za spasavanje -  opisana je kao jedna od najemotivnijih u kinematografiji ikada. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker