svet joj se divi

Živi sa ovcama, kozama, psima: Jedna od najlepših žena sveta opčinila Beograd u osmoj deceniji života

0

Кćerka švedske glumice Ingrid Bergman i italijanskog filmskog reditelja Roberta Roselinija dolazi u Beograd 

foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia
foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Jedna od najlepših žena sveta, Izabela Roselini specifična je po mnogo čemu. Njena životna priča protkana je tugom, uspesima, padovima, a čini se da je tek u osmoj deceniji života spoznala šta je sreća. 

 

Izabela je tek u kasnim dvadesetima započela je karijeru modela koja je naprasno prekinuta raskidom ugovora s Lankomom jer je navodno, u svojim 40-ima, bila prestara da bi bila ambsadorka lepote parfema.

 

Tek posle 20 godina i promena rukovodstva "Lancome" je ponudio izvinjenje i čelnici su je zamolili da ponovo postane njihovo zaštitno lice, što je i danas.

 

 

Kao ćerka lepotice i poznate glumice Ingrid Bergman i italijanskog reditelja Roberta Roselinija, ne čudi što je Izabela Roselini krenula roditeljskim stopama, međutim, njeni prvi značajniji angažmani dogodili su se, prema današnjim standardima, dosta kasno.

 

Izabela je, poput svoje majke, svet najpre opčinila lepotom, a onda i talentom. Italijanska glumica, rediteljka i književnica ostvarila je niz sjajnih uloga, od kojih su najpoznatije one u "Plavom somotu" i filmu "Smrt joj pristaje".

 

Izabela Roselini je bila jedna od najlepših žena sveta
Izabela Roselini je bila jedna od najlepših žena sveta foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

 

Gluma joj je donela i nominaciju za Zlatni globus za ulogu u TV filmu "Zločin veka". Biloje to 1996. Iza sebe ima dva braka, za Martina Skorsezea bila je udata od 1979. do 1982, a za Džonatana Videmana od 1983. do 1986. godine. Sa drugim suprugom dobila je ćerku Eletru.

 

Rasla je u Rimu i Parizu, a sa 11 godina dijagnostikovana joj je skolioza i bila je podvrgnuta višegodišnjem bolnom istezanju, gipsu i operacijama. Sa 19 godina otišla je u Njujork, gde je pohađala koledž Finč, dok je radila kao prevodilac i reporterka RAI televizije. 

 

Ako se nešto može reći za Isabelu Roselini onda je to definitivno da je ona itekako svestrana - manekenka, glumica, autorka, 'šaptač' životinjama, žena sa sela, a uz sve to stiže da radi i na novim projektima vezanim uz seksualna ponašanja i živote. Tako je prvo napravila kratke filmove 'Green Porno' i 'Seduce Me', a koji prate seksualne živote životinja, a sada je odlučila da ode i korak dalje.

 

 

Budući da je pozorišni život zbog pandemije korona virusa zamro, ona svoj novi šou 'Sex & Consequences' emituje uživo na internetu i to sa svoje farme na Long Ajlandu, u državi Njujork, gde živi s ovcama, kozama, pilićima, patkama i psima.

 

- Jedem organsko ne da bih izgledala mlađe, nego da bih bila zdrava. Koristim dobre kreme i tako se brinem za svoju kožu. Ne mogu pomiriti organsku ishranu i npr. korišćenje botoksa. To su dve suprotnosti - objasnila je ona jednom prilikom.

 

Izabelina ćerka Eletra, koju ima iz drugog braka sa Džonatanom Vajdemanom, rodila je ćerkicu i time Isabelu učinila najsrećnijom bakom na svetu. Izabela kaže da se onesvestila od uzbuđenja na porođaju i da uživa svim srcem u novoj životnoj ulozi.  Osim Eletre, koja se bavi manekenstvom, ima i usvojenog sina Erika (24).

 

Izabela Roselini gostuje u Beogradu na festivalu igre
Izabela Roselini gostuje u Beogradu na festivalu igre foto: Amir Hamzagic/ATAImages


Roselini je bila u braku sa rediteljem Martinom Skorsezeom, a imala je i duže veze sa Dejvidom Linčom i Geri Oldmanom.

 

Ono što retko ko o njoj zna jeste i to da ima sestru bliznakinju, koja nije ni približno poznata kao ona. Njena sestra je spisateljica Isota Ingrid Roselini, a i ona je specifična po tome što se dva puta se udavala. Prvi put za Alberta Akijarita, a drugi put za Rikarda Aborna, s kojim ima dvoje dece.

 

Isabela Roselini u osmoj deceniji života živi život punim plućima, a 20.maja ove godine u Nacionalnoj fondaciji za igru odrzana je konferencija za medije povodom gostovanja glumice Izabele Roselini koja je stigla u Beograd. 

 

makonda-tracker