svaka čast!

Ogromno nadahnuće za Šakiru nakon raskida sa Pikeom: Posle teške godine DIVNE VESTI za slavnu pevačicu

0

Slavnoj pevačici će ovo biti lep vetar u leđa nakon teške godine i razlaza od svog višegodišnjeg partnera Đerara Pikea. 

 

 

Velika čast za Šakiru nakon teške godine
Velika čast za Šakiru nakon teške godine foto: CRY-Olivier Huitel-Luis Sanchez. / The Photo One / Profimedia

Slavna pevačica Šakira u poslednjih godina dana je proživljavala pravu dramu na ličnom planu. Posle velikog broja godina koje je provela u ljubavi sa španskim fudbalerom Đerarom Pikeom, posle njegove prevare usledio je bolan raskid.

 

Svaki potez Šakire i Pike nakon ovog "raskida decenije" se pomno pratio. Bilo je osvetničkih pesama, različitih komentara i postupaka sa obe strane koji su bili prava poslastica za tabloidne medije.

 

U svakom slučaju, jasno je da je ovaj kraj ljubavi mnogo teže pao Šakiri nego Pikeu. No, i pored problema na personalnom planu, Šakira nikad nije posustala na onom profesionalnom, muzičkom.

 

To dokazuje i što je posle ovako burne godine, svoju tugu i bes pretočila i inspiraciju i sada je stigla prestižna nagrada za to.

 

Iza Šakira je teška godina na ličnom planu
Iza Šakira je teška godina na ličnom planu foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA

Naime, kolumbijska zvezda je će biti proglašena za Bilbordovu ženu godine na njihovoj inauguracionoj gala večeri "Mujeres Latinas en la Música" odnosno Latino žene u muzici.

 

Strani mediji su zaključili da će to slavnoj umetnici biti veliki vetar u leđa da se što bolje oporavi posle ovako turbulentne godine.

 

- Ovaj naš specijal ima za cilj da proslavi „latinske umetnice, rukovodioce i kreativci koji proaktivno rade na pozitivnim promenama, inkluziji i rodnom paritetu u muzičkoj industriji - navode iz magazina Bllboard.

 

Šakira je svoju tugu i bes pretočila u inspiraciju
Šakira je svoju tugu i bes pretočila u inspiraciju foto: EPA / MIGUEL A. LOPES

Šakira je na sceni više od dve decenije, a dobila je i više Gremija kao nagradu za svoj rad. Ona je prodala više od 95 miliona izdanja širom sveta. To je čini jednim od najprodavanijih muzičara svih vremena i stavlja na prvo mesto kad su latino izvođačice u pitanju.

 

Interesantan je podatak je sa Šakira ove godine bila na devetom mestu Bilbordove liste top 100, a da je to bio prvi put ikada da je jedna žena ušla u prvih 10 sa pesmom na španskom jeziku.

 

- Šakira je vrhunska umetnica. Zahvaljujući njoj, latino žene širom sveta dobile su moć da pišu i izvode svoju muziku. Ona uporno nastavlja i sve je važnija u ovoj industriji, a to sve radi sa gracioznošću i ogromnim talentom. Ona je definicija žene u muzici - kaže Leila Kobo, jedna od direktorki Bilborda.

 

 

makonda-tracker