Sedamdesete su nove pedesete

Kažu da ova frizura nije za starije žene – I TAKO GREŠE! Stil Helen Miren koji slavi ZRELOST ućutkaće i najzlonamernije

0

Kada se slavna glumica Helen Miren juče na Berlinalu pojavila na crvenom tepihu - neke granice su se definitivno pomerile.

Helen Miren na Berlinskom festivalu
Helen Miren na Berlinskom festivalufoto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Da li su sedamdesete nove pedesete? Glumica Helen Miren, koja ima 77 godina, nagovestila je da bi u njenom slučaju to zaista moglo biti tako.

 

Njeno pojavljivanje na crvenom tepihu u Berlinu na premijeri biografskog filma "Golda", u kojem glumi prvu ženu premijera Izraela Goldu Meir izazvalo je veliku pažnju medija.

 

Glumica je prema oceni kritike izgledala zapanjujuće i dobila je sve pohvale za elegantnu crnu haljinu koju je uklopila sa novom frizurom.

 


Helen je odabrala crveni karmin i nenapadnu šminku, dugačku crnu haljinu i cipele u istoj boji. Iako je njen celokupan stajling ocenjen veoma visokom ocenom, ipak je najviše pažnje privukla njena nova frizura.

 

Srebrna talasasta kosa po mnogima podmladila je barem dve decenije. Jedan "talas" kose joj je padao na dekolte, a drugi na leđa.

 

Helen Miren je na ovaj način pokazala da je talasasta kosa neprolazni holivudski trend, koji je uvek odlično rešenje. Ipak, podsetila je na ono najvažnije: da nema problem da prkosi staromodnim idejama da kada žena dostigne „određene godine“, treba da se ošiša na kratko! Helen ima dugu kosu i izgleda i prelepo, i mladoliko, i zavodljivo, i kao dama nad damama!

 

Helen je pokazala da ovakav stil nije samo za mnogo mlađe žene
Helen je pokazala da ovakav stil nije samo za mnogo mlađe ženefoto: Toulouse / Goff Photos / Profimedia

Ona je pokazala da duga, raspuštena kosa nikako nije rezervisana samo za mlađe žene, što dokazuje i Italijanka Monika Beluči. Helenina odluka da pokaže svoju zdravu, obimnu sivu "kosu" na crvenom tepihu je veoma modno osvežavajuća.

 

1 / 4 Foto: EPA images by CLEMENS BILAN

 

A ako Helen ovako blista - možda je krajnje je da se zauvek iz upotrebe izbace sva arhaična „pravila“ lepote.

 

Takođe, glumica je poznata i po tome što neguje prirodan izgled, te se ne ne farba i ne posećuje estetskog hirurga, već slavi svoju zrelost, lepotu i godine i ne zaostaje ni pedalj za seks-bombom koju smo upoznali pre mnogo decenija.

 

 

 

makonda-tracker