nije mu bilo lako

Napustio je školu, KRAO iz prodavnica da bi preživeo: Ispovest jednog od NAJPLAĆENIJIH glumaca Holivuda šokirala javnost

0

Kao mlad momak imao je velike snove, ali put do njihovih ostvarenja je bio trnovit

foto: Epa / STEPHEN WOODS
foto: Epa / STEPHEN WOODS

Pre nego što je postao poznat, Danijel Krejg (55) otkrio je kako je u mladosti bio primoran da krade hranu iz prodavnica da bi preživeo.

 

Britanski glumac, koji je svima dobro poznat po ulozi Džejmsa Bonda, svojevremeno je za Roling stoun pričao o teškim vremenima.

 

Jednom prilikom, kako je naveo, on i njegova tadašnja devojka su skovali sumanuti plan da ukradu smrznutu patku.

 

 

- Ukrao sam patku, a ona je stavila pod košulju, pretvarajući se da je trudna - rekao je on i dodao da to i nije tako strašno i da prodavnice "mogu sebi da priušte da izgube jednu ili dve patke".

 

– Inače, krao sam samo u popularnijim prodavnicama koje su to mogle da priušte. Želim da ovo bude savršeno jasno. Ali, znate, nismo imali šta da jedemo, a morali smo da se hranimo – objasnio je on.

 

Danijel je napustio školu sa 16 godina i preselio se u London da postane glumac. Primljen je u Narodno pozorište mladih, a nakon nekog vremena počeo je da dobija male uloge na televiziji do svoje osamnaeste.

 

Nekada nije imao ni za hleb, pa je krao iz prodavnica hranu
Nekada nije imao ni za hleb, pa je krao iz prodavnica hranu foto: EPA/PAUL BUCK

 

Ni tada nije zarađivao dovoljno da sebi priušti luksuzne obroke.

 

- Ono malo što bih zaradio, potrošio bih na pivo i dimljeni losos, a za večeru sam obično jeo piletinu ili goveđu čorbicu - prisećao se glumac i dodao da je ponekad izbegavao da plati kiriju.

 

Od tada je svojoj biografiji dodao bezbroj filmskih klasika, a lik popularnog 'Džejmsa Bonda' otelotvorio je u čak pet filmova te franšize.

 

 

makonda-tracker