ljubio je mnoge lepotice

Znamo ga kao ZLOĆU iz "Sam u kući": Ulogu koja ga je proslavila odbio je 50 puta, a onda je jedan poziv promenio sve

0

Jedan od najomiljenijih likova iz sjajnog filma gazi devetu deceniju života 

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Džo Peši, čuveni holivudski glumac, poznat je po ulogama nasilnika, mafijaša, najčešće ološa, negativaca, a 1991. je dobio Oskara za najbolju mušku sporednu ulogu u filmu „Dobri momci”.

 

Američki glumac italijanskog porekla Džo Peši je proslavio svoj 80. rođendan. Omiljeni nespretni lopov iz prve dve serije "Sam u kući" proslavio se u Holivudu.

 

Snimio je nekoliko bioskopskih hitova, ali i kultnih filmova čiji je značaj među publikom godinama samo rastao.

 

 

Glumac je rođen 9. februara u Nju Džersiju. Prekretnica u njegovoj glumačkoj karijeri bila je saradnja sa Martinom Skorsezeom (80) u filmu 'Razjareni bik' 1980. godine u kojem je igrao brata Roberta De Nira (79).

 

Ovaj trio je dosta sarađivao prethodnih decenija, a jedna od uspešnijih saradnja je svakako Netflikova biografska krimi drama 'Irac'. Za ulogu Rasela Bufalina u tom filmu, Peši se vratio iz glumačke penzije, koju je najavio 1998. godine.

 

Za tu ulogu bio je nominovan za Oskara 2020. Ali ga nije osvojio.

Pre nego što je počeo da snima 'Irca', Peši je odbio ulogu 50 puta, iz nejasnih razloga. Ipak, uspela je da ga izvuče iz penzije, piše 24sata.hr.

 

Ovako danas izgleda zvezda iz filma Sam u kući
Ovako danas izgleda zvezda iz filma Sam u kući foto: Avalon / Avalon / Profimedia

 

Peši je bio veoma cenjen u Holivudu zbog maestralno odigranih uloga i danas je jedan od najboljih glumaca koje svet ima. Godine 1999. objavio je da odlazi iz sveta glume.

 

Bio je u braku tri puta, a ni s jednom od svojih žena nije dugo bio. Prvi put je pred oltar stao 1964. godine, a s prvom suprugom je dobio ćerku. S manekenkom i glumicom Klaudijom Haro bio je u braku od 1988. do 1992. godine, a kasnije je ljubio i bivšu manekenku i Plejbojevu zečicu Endži Everhart.

 

Holivud ga pamti kao jednog od najboljih komičara, "zlikovaca" i glumaca, a mnogi ga i dalje "mole" da prihvati novu ulogu, ali nije poznato da li ćemo ga gledati u još nekim novim filmskim ostvarenjima.

 

 

makonda-tracker