ŠTA VI MISLITE?

Besna suparnica joj se OSVETILA na najgori mogući način? Smrt "slatke plavuše" će biti VEČNA MISTERIJA Holivuda

0

Njena smrt će ostati jedna od najvećih misterija u Holivudu.

foto: PARAMOUNT PICTURES - Album / Album / Profimedia
foto: PARAMOUNT PICTURES - Album / Album / Profimedia

Davne 1935. godine u decembru je pronađeno beživotno telo Telme Tod, holivudske glumice. Pronašli su je u automobilu, a nakon toga su počeli brojni tračevi o njenom navodnom ubistvu, mnogi su se pitali da li je mafija umešana u njenu smrt.

 

Nije postojao novac koji je mogao da razreši njenu smrt. Telma je imala samo 29 godina, a zvanično, smrt je nastupila trovanjem ugljen-monoksidom, ali glasine o ubistvu nikada nisu prestale. Međutim, sve do danas, njena smrt je ostala nerazjašnjena.

 

Telma je rođena u Masačusetsu 1906. godine, a zbog svoje specifične lepote je vrlo lako i brzo došla do Holivuda. 

 

Svi su primetili Telmin veliki talenat, bila je najbolja u komedijama, a vrlo brzo je dobila nadimak "slatka plavuša" i "vrela Todi".

 

Bila je u braku dve godine sa jednim američkim producentom, ali kako je njihova veza bila prepuna nasilja i agresije, brzo su je okončali. Nakon toga je otvorila kafić na obali Pacifika koji je jako uspešno poslovao. Partner u poslu joj je bio Roland Vest, međutim, kasnije se ispostavilo da joj je bio i ljubavnik.

 

Telma Tod
foto: JT Vintage / Zuma Press / Profimedia

Noć pre smrti, Telma i Roland su se jako posvađali, a ona je odlučila da ode na jednu zabavu na kojoj je bila počasni gost. Tamo je srela bivšeg muža sa novom devojkom i iz velikog besa, rešila da se napije. 

 

Telma je pronađena 16. decembra u svom automobilu i to u garaži. Navodno nije bilo nikavih tragova nasilja, ali su ubrzo počele glasine da je imala polomljen nos, rebra, modrice, te da se verovatno radi o ubistvu.

Navodno, sumnjalo se i na njenog bivšeg muža koji je bio blizak sa mafijom, naročito sa Lakijem Lučanom, a i on je imao burnu vezu sa Telmom koja se neslavno završila. Sumnjivo je i to što je bivša Rolandova supruga živela sa njima, a navodno je sam Roland pred smrt priznao kako je umešan u Telmino ubistvo, ali su njegove izjave tada bile prilično nerazumljive i nelogične.

Na taj način, Holivud je izgubio jednu legendu prerano, a dobio misteriju koja će trajati stotinama godina.

 

 

makonda-tracker